10 metode de alcalinizare a organismului
Echilibrul sufletesc stă la baza unui corp sănătos și a unei minți relaxate. Aciditatea, din nefericire, este situația care periclitează buna funcționare a celor două, ea se instalează tocmai pentru că organismul nostru, ca și întreg, se află într-o stare de dezechilibru.
PH-ul este cel care indică starea de aciditate sau echilibru, iar ca valori el se încadrează între 1 (acid) până la 14 (alcalin), în situația în care 7 este valoarea de neutralitate. Pentru a înțelege cât de gravă este situația, ar trebui să spunem că un mediu acid este un mediu propice pentru atacul maladiilor foarte grave, cancer de exemplu, sau unei degradări rapide. Atunci când nivelul PH-ului este scăzut, glandele endocrine suferă, compromițând astfel întreg organismul.
Stresul, furia, neliniștea sunt, pe de altă parte, surse de aciditate care se traduc, în organism, prin dureri, căderea părului sau reflux gastroesofagian.
Din fericire, există metode multe și eficiente de a lupta împotriva acestui mediu acid, în lupta pro- alcalinizare care, s-a dovedit că ferește organismul de maladii și dezechilibru. Astăzi o să vorbim despre primele 10, cele mai uzitate.
- Gargara cu ulei de cocos
Dimineața, pe stomacul gol, mestecă o lingură de ulei de cocos, timp de 15 – 20 de minute. Plimbă-l prin toată gura și apoi scuipă-l. Această tehnică veche, ayurvedică, ajută la eliminarea toxinelor și a excesului de aciditate, permițând sistemului imunitar să-și facă treaba și reducând inflamația.
- Consumă multă salată verde
O salată verde mare cu ulei de măsline și suc de lămâie este o sursă incredibilă de minerale alcaline, precum calciu și magneziu.
- Mergi pe jos
Mersul pe jos , excercițiile fizice, sportul, în general, ajută la evacuarea reziduurilor acide, ceea ce determină, bunăoară, o eliminare mult mai ușoară.
- Transformă turmenicul în aliatul tău de nădejde
Există culturi care consideră că turmenicul este ”esența vieții”, de aceea este folosit, cu precădere, pentru eliminarea toxinelor din sânge și pentru îmbunătățirea funcției ficatului. Această plantă miraculoasă este obligatoriu de a fi adăugată în rutina ta zilnică, în orice formă și orice combinație.
- Respiră adânc
Nimic nu echilibrează mai bine decât ”o gură” de aer proaspăt. Important este să fie curat și inhalat în tihnă, cu gânduri pozitive și dorințe sincere. Aerul curat face minuni.
- Cel puțin o dată pe săptămână spune PAS oricărei mâncări care conține carne
Știm deja că metabolizarea cărnii lasă reziduri acide în organism pe care nu le putem elimina atât de ușor pe cât am crede, iar asta lasă urme. Așadar, specialiștii ne îndrumă să renunțăm la carne măcar o dată pe săptămână.
- Încearcă să-ți faci automasaj
India este civilizația care ne garantează că automasajul este una dintre cele mai bune metode de echilibrare a organismului. Tehnica Abhyanga este cea care impinge, practic, toxinele în afara pielii. Rezultatele sunt uimitoare… Este o metodă care induce o stare de relaxare incredibilă, permițând glandelor endocrine să producă mai puțini hormoni ai stresului, cei care sunt incriminați de inducerea în organism a acestei stări de aciditate ridicată.
- Consumă mai mulți germeni
Germenii sunt, prin definiție, extrem de alcalinizați și supraîncărcați cu nutrienți și enzime. Dacă acestea ajung în organismul uman, echilibrează și hrănesc, alcalinizează și asigură un aport energetic inimaginabil.
- Mai multe legume, mai multă energie
Un aport mai mare de legume în organism, dovlecei, ardei sau sparanghel, este indicat atunci când vrem să aducem nivelul PH-ului mai sus de 7, așa cum sugerează specialiștii.
- Transformă cafeaua de dimineață în băutură alcalină
Este foarte gustoasă, nu prea putem să ne începem ziua fără ea, însă știm, de asemenea, cât este de acidă. Pentru a o transforma într-o băutură alcalină, care contribuie eficient la echilibrarea organismului, terapeuții indieni ne sfătuiesc să adăugăm în fiecare cană un praf de cardamom. Face minuni.
Ileana Voicu