Ronde.ro

Beneficiile şi proprietăţile uleiului volatil de busuioc

Joi, 03.sept..2015 10:40 Ezoterism Lasă un răspuns 1 vizualizari

Beneficiile şi proprietăţile uleiului volatil de busuioc sunt consemnate încă din tradiţiile multimilenare ale astrămoşilor noştri. Avem o asemenea bogăţie de plante şi flori care ne ajută întotdeauna şi ne încântă privirile, mai ales când primăvara revine pe meleagurile noastre, străvechiul tărâm al Daciei lui Zamolxe.

Beneficiile si proprietatile uleiului de busuioc 2

Originile şi istoricul plantei de busuioc

Una dintre cele mai faimoase plante pe care strămoșii noștri o cunoșteau este busuiocul. Prezentă și astăzi pe teritoriul României, busuiocul a apărut pentru prima dată în această zonă geto-dacă, adiacentă Mării Mediterane, fiind folosit în acele vremuri atât ca plantă magică pentru ritualuri de tot felul, cât şi pentru leacuri de sănătate. De altfel sacerdoţii getodaci erau foarte pricepuţi în a prepara tot felul de poţiuni magice având la bază busuiocul, şi le foloseau pentru a-i apăra pe semenii lor de duhurile rele şi de alte lucruri neplăcute. Din Dacia busuiocul a fost purtat ca plantă încă de pe vremea imperiului pelasg, ce se întindea din actuala Europa de Vest până în India. Este eronată opinia unora care susţin că busuiocul este originar din India, el existând în acest areal carpato-danubiano-pontic încă din vremea primilor oameni trăitori pe Pământ. Tradiţiile popoarelor care foloseau busuiocul ca plantă magică fac referiri din cele mai felurite. De exemplu hinduşii nu se culcă până nu-şi pun la piept o rămurică de busuioc, ce are rolul de a-i purta în timpul somnului în planurile astrale superioare. Romanii considerau planta drept bună pentru dragoste şi fertilitate, medicii Romei preparând prafuri din frunzele uscate ale busuiocului pentru tot felul de simptome ale conducătorilor oraşului. În vremurile mai apropiate de noi, busuiocul a fost folosit încă din secolele trecute pentru aghiasmă, având un rol important în transferul principiilor sale eterice înspre apă. Ştim că preoţii înmoaie buchetul de busuioc în agheasmă şi stropesc astfel peste oameni, la Bobotează, ca un gest de binecuvântare şi curăţare.

Aromoterapia cu ulei volatil de busuioc

Beneficiile si proprietatile uleiului volatil de busuioc 4Proprietăţile magice, spirituale şi de remediere a sănătăţii fac din busuioc cu adevărat o plantă minune, şi veţi vedea ce rezultate se pot obţine dacă folosim uleiul volatil preparat din această plantă. Ea este un stimulent natural şi poate fi considerat un adevărat tonic pentru organismul uman şi câmpul energetic propriu. Aşa cum ştim, aroma frunzelor de busuioc verde este originală şi unică, mirosul său suav şi pătrunzător în acelaşi timp păstrându-se chiar şi atunci când planta este uscată. Această aromă degajă o energie Yin, ce are rolul de a calma în primul rând sistemul nervos, principalul responsabil pentru toate reacţiile noastre. Este evident că multe boli pot fi tratate cu ajutorul uleiului volatil de busuioc. Pus în lampa de aromoterapie, uleiul de busuioc tratează cu succes tulburările neurovegetative, în urma cărora pot apare negii de pe degetele de la mâini, ori chiar iradierea – prin inhalarea eterurilor din componenţa uleiului aura şi celulele  sunt regenerate pe nivelele energetice, şi chiar şi tumori ce apar din diferite cauze prin contaminare cu diferite tipuri de viruşi cancerigeni. Din acest punct de vedere, să ne gândim la alimentele şi băuturile pline de E-uri şi alte substanţe nocive, existente în hipermarketurile din România. Asemenea otrăvuri folosite în procesele alimentare pot fi eliminate din organismul nostru prin terapia cu uleiul esenţial de busuioc, energia sa eterică de tip Yin curăţând prin inhalare fluxul sanguin, celulele şi corpurile subtile aflate în componenţa aurei. O variantă a utilizării uleiului volatil de busuioc este cea referitoare la o eventuală toxinfecţie alimentară ce ar putea apare.

Cum putem trata diferite afecţiuni cu ulei volatil de busuioc?

Beneficiile si proprietatile uleiului volatil de busuioc 5Se pune într-un pahar obişnuit apă plată şi în ea se pun 2-3 picături de ulei de busuioc, apoi se lasă câteva minute până se dizolvă. Se bea paharul cu apa astfel preparată, şi dacă este necesar, se repetă acest tip de tratament uşor până când efectele toxinfecţiei dispar cu totul. Ce mai tratează uleiul volatil de busuioc? Durerile de cap şi migrenele, ce  sunt atenuate după 30 de minute de aromoterapie, viroza respiratorie, stările de greaţă şi de vomă – aroma şi energia eterică a uleiului de busuioc ajungând prin respiraţie pe meridianul veziculei biliare, encefalita. Însă unul dintre cele mai eficace efecte îl are în privinţa dereglării hepatice. Fiind de natură Yin, aroma uleiului de busuioc intră pe meridianul ficatului şi transformă nivelul energetic al disfuncţiei acestui organ. Chiar şi în cazul infectării cu virusul hepatitei, aromoterapia cu ulei de busuioc accelerează procesul de vindecare, planta prin eterurile sale aromate oferind ulterior o imunitate mult crescută faţă de agentul viral vinovat de boală.

Aşadar folosiţi busuiocul şi uleiul obţinut din această magică plantă, care vă ajută să vă refaceţi sănătatea şi buna dispoziţie într-un mod cu totul miraculos. Puteţi folosi busuiocul şi ca mirodenie adăugat la diferitele preparate pe care le gătiţi şi consumaţi în casă.

Contele Incappucciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!