Beneficiile şi proprietăţile uleiului volatil de coriandru

Beneficiile şi proprietăţile uleiului volatile de coriandru sunt numeroase şi extrem de importante pentru organism, mai ales acum când se apropie anotimpul rece şi îl puteţi folosi cu success în combatarea răcelilor de sezon.
Istoricul şi originile plantei de coriandru
Coriandrul – Coriandrum Sativum este o plantă care creşte în zona Europei Centrale şi în partea estică a Rusiei, fiind găsită şi în zona Asiei Mici şi a bazinului mediteranean. Numele său provine nu din greacă, aşa cum susţin unele surse, ci din tracă, „koros” sau „korus” având înţelesul de „planta gândăceilor”, probabil pentru faptul că mireasma sa atrăgea insectele. Pentru că durata sa de viaţă se întinde pe cel mult un an de zile, este de înţeles că seminţele sale se culeg şi apoi planta se înnoieşte prin chiar seminţele ce apoi se cultivă. Înălţimea medie a coriandrului este de aproximativ 70 de centimetri, iar florile sale sunt mici, de culoare albastru deschis, roz sau albă, ce se adună în formaţiuni asemănătoare ciorchinilor. Gustul seminţelor de coriandru este uşor dulce-amărui, ceea ce face ca principalul factor energetic să fie energia Yin.
Cum se obţine esenţa volatilă de coriandru şi ce afecţiuni combate această plantă?
Seminţele culese se pisează după care se pun la macerat, proces în urma căruia uleiul din seminţe se formează prin depunere. Fiind un ulei volatil ce conţine preponderent energie Yin pozitivă, ajută la combaterea energiei Yin negative provenite de pe urma gripei, răcelii şi febrei. De altfel uleiul de coriandru era folosit, după cum demonstrează vechile înscrisuri în piatră şi pe pergamente, din urmă cu mii de ani, de către preoţii egipteni şi de tămăduitorii din zona Palestinei. Acţiunile terapeutice ale esenţei volatile de coriandru combat o serie întreagă de simptome care apar în orice anotimp, mai ales atunci când uleiul este pus în lampa de aromoterapie şi folosit într-o sedinţă de relaxare a întregului organism. Astfel tonusul alterat, atât cel fizic, cât şi cel psihic, poate fi recuperat integral doar după 5-6 sedinţe de aromoterapie. Pentru a cunoaşte cum acţionează, este necesar să enumerăm câteva dintre bolile şi simptomele pe care le combate, înţelegând mecanismul energiei eterice ce se degajă din vaporii uleiului de coriandru. Acesta se raportează, prin efectele sale, şi la categoria unor simtpome organice, cum sunt epuizarea nervoasă, astenia, migrenele, aerofagia şi balonarea, indigestiile şi tulburările digestive, colicile abdominale, greţurile şi vărsăturile, precum şi reumatismul, durerile articulare şi de oase, artrita şi artroza, şi la categoria unor simptome funcţionale pe nivel psihic – probleme de memorie, lipsă de energie pe sistemul circulator (mâini şi picioare reci), funcţia energetică a sîngelui care oferă căldură corpului şi reglează tensiunea, oferind o stare euforizantă celor pesimişti şi fiind un calmant psihic pentru cei care manifestă tulburări de tip psihosomatic în atitudinea de zi cu zi. Aceste efecte care au loc atât în plan subtil, cât şi în plan fizic, sunt datorate acţiunii energiei de tip Yin pozitiv, după cum am spus, care este Yin-ul natural al Vieţii, şi care îndepărtează Yin-ul negativ care poate apare atunci când se instalează simptomul de boală. Putem spune că Yin-ul pozitiv e cald şi constructiv, fiind o energie de tip „cald”, blândă şi hrănitoare, în timp ce Yin-ul negativ este agresiv, „rece” şi care consumă din rezervele de energie ale organismului, rezerve necesare tocmai pentru apărarea în faţa factorilor patogeni.
Aromoterapia cu esenţa volatilă de coriandru în şedinţele de meditaţie
Esenţa volatilă de coriandru amplifică, dacă este utilizată în mod constant în aromoterapie, liniştea interioară care ajută la instalarea stării necesare meditaţiei asupra propriului Sine, asupra scopului în viaţă sau a chestiunilor de ordin spiritual, punând ordine totodată în gîndurile lumeşti care vizează reuşita în viaţa cotidiană. De aceea, dacă vreţi să obţineţi rezultate bune, în multe privinţe, chiar şi sănătoşi fiind, folosiţi periodic uleiul volatil de coriandru pentru a deveni mai buni, performanţi, depăşind astfel uşor orice obstacol ce apare în cale.
Contele Incappucciato