Ronde.ro

Beneficiile surâsului interior şi practicarea stării de bine

Joi, 24.sept..2015 13:14 Ezoterism Lasă un răspuns 1 vizualizari

Societatea noastră pământeană este plină de tot felul de aspecte care mai de care mai complexe, încărcate de tabu-uri şi reguli unele dintre ele chiar ridicole de-a dreptul, de schisme şi de dogme, de fanatism şi obiceiuri care mai de care mai trăznite.

Cu toate acestea noi ne păstrăm în forul nostru interior unele calităţi divine pe care din când în când, mai ales atunci când traversăm perioade de profundă trăire emoţională, le scoatem la lumină fără să ne dăm seama deoarece de cele mai multe ori, deoarece un asemenea lucru se petrece spontan.

Beneficiile surasului interior si practicarea starii de bine 2

Tehnica surâsului interior

Dincolo de chestiunile prin care trecem şi care ne fac să reacţionăm involuntar din perspectiva planului emoţional, să vedem ce reprezintă surâsul interior aşa cum a fost considerat de către budişti ca practică spirituală şi ca stil de viaţă. Desigur, vorbim aici despre învăţătura care şi în budism, şi în creştinism, este una şi aceeaşi deoarece se referă la starea de a fi împăcat cu tine însuţi. Bineînţeles că această atitudine personală, a fi împăcat cu tine însuţi, este greu de obţinut pentru că trăim într-o societate care ne provoacă zilnic cu tot felul de probleme care ne cer atenţie, efort şi implicare, ceea ce face ca mintea noastră să fie activă cel puţin 14 ore din 24.

Ce înseamnă a fi împăcat cu tine însuţi, în mijlocul acestui tumult cotidian?

Ce înseamnă şi ce presupune la modul practic surâsul interior? Despre Buddha Sidharta Gautama s-a spus că avea aproape tot timpul pe faţă acest surâs, şi toţi cei care l-au văzut şi au pus pe pergamente apoi această realitate, au consemnat că asta era atitudinea permanentă a lui Gautama Buddha.

Cum poate fi atinsă o asemenea stare interioară? Pentru că apar nişte diferenţe: pe vremea lui Buddha Gautama nu exista o asemenea societate ca a noastră. Acum suntem 7 miliarde şi lumea colcăie de tot felul de activităţi. Cel puţin poluarea fonică este la ordinea zilei şi asta de multe ori ne dezechilibrează starea interioară şi tonusul psihic. Trebuie spus că surâsul interior sau pacea interioară de care vorbea Iisus – „Pacea mea v-o dau vouă”, nu se referea la pacea ca stare între oameni, ci la pacea sufletească, cea direct conectată cu tonusul psihic. Dat fiind noi trăim în mijlocul acestei societăţi atât de zgomotoase şi plină de provocări complexe, rezultă că în mod normal nu am putea reuşi să atingem o asemenea stare interioară. 

15 minute de armonizare zilnică

Beneficiile surasului interior si practicarea starii de bine 3Există totuşi alternative care ne pot oferi liniştea sufletească. Dacă ne ridicăm deasupra condiţionărilor impuse de societate, şi ne rezervăm în fiecare seară 15 minute ca să ne decuplăm complet de la conexiunea cu societatea, vom constata nişte lucruri uimitoare: dacă suntem ocupaţi cu vreo activitate pe timpul zilei, nu contează ora la care e, 15 minute ni se vor părea că trec foarte repede. Asta datorită faptului că ne aflăm în mişcare, mintea procesează informaţii şi deci ne raportăm la coordonatele spaţiu-timp.

Dar dacă vom sta seara acasă 15 minute fără a face nimic altceva decât să stăm liniştiţi, cu atenţia fixată în sufletul nostru la ce simţim, eventual şi cu ochii închişi, vom constata că cele 15 minute petrecute într-o astfel de stare de pace interioară par să fie cu mult mai mult decât cele 15 minute petrecute în timpul unei activităţi. Experimentaţi acest lucru şi veţi constata că este perfect adevărat!

În timpul meditaţiei timpul se dilată

Asta înseamnă că atâta timp cât vom sta în stare de pace interioară, ne raportăm cu totul diferit faţă de coordonatele spaţiu-timp. Un asemenea exerciţiu realizat în fiecare seară ne aduce multe beneficii, în primul rând accelerează capacitatea cognitivă a creierului care, fiind lipsit de stresul cotidian, va avea energia şi atenţia necesare pentru a realiza mult mai multe conexiuni între neuroni. În plus odată cu deschiderea acestor centri psihici în creier se secretă anumiţi hormoni printre care şi DHT – hormonul sau molecula fericirii, care din momentul în care seară de seară se răspândeşte tot mai mult în corp, ne va oferi o adevărată stare de pace interioară, de mulţumire pentru tot ceea ce există, de mulţumire faţă de noi înşine, că suntem mulţumiţi că existăm şi că ne putem bucura enorm pentru asta, deoarece vom începe să realizăm, să conştientizăm cu adevărat ce înseamnă A Fi.

Care sunt efectele hormonului fericirii în organismul nostru?

Sănătatea noastră se va îmbunătăţi tot mai mult deoarece hormonul fericirii răspândit în corp antrenează timusul şi-l încarcă energetic cu fluxuri psihice provenite de la nivelul sufletului – pacea interioară, iar corpul per ansamblu va cunoaşte o stare de redresare biologică, încetinind astfel procesul  îmbătrânirii într-o proporţie din ce în ce mai mare, în funcţie de câtă importanţă vom acorda acestei tehnici de practicare a surâsului interior. Şi ca să vă convingeţi de adevărul spuselor de aici, încercaţi măcar pentru 33 de zile consecutiv să practicaţi surâsul interior seara, pentru 15 minute, şi veţi simţi singuri beneficiile descrise aici.     

Contele Incappuciato


2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!