Blesteme care au îngrozit lumea – tragediile din familia Kennedy și nu numai
Blestemul lui Superman
După unii ar fi doar o găselniță a presei, după alții un fapt real și înspăimântător: majoritatea celor implicați în realizarea filmelor cu Superman au avut parte numai de nenorociri. Actorul George Reeves, care a interpretat rolul faimosului personaj în serialul de televiziune omonim, s-a sinucis, iar Christopher Reeve, chipeșul Superman de pe marele ecran a paralizat complet, în urma unui accident stupid, pentru a muri apoi, la doar 52 de ani. Din cauza acestui presupus blestem, mulți alți actori au refuzat să-i mai dea viață lui Superman, unul dintre ei, Paul Walker, spunînd chiar că „mai curând ucid personajul Superman decât să mă ucidă el pe mine”.
Blestemata familie Kennedy
Că asupra familiei Kennedy ar plana un groaznic blestem a început să se discute îndată după asasinarea fraților Kennedy, în anii 60. Și adevărul este că cea mai influentă familie a politicii americane nu a avut parte niciodată de o fericire autentică, evenimentele tragice succedându-se în viața ei.
Cei mai mulți dintre Kennedy au murit tineri, mai ales frații John și Robert, ambii asasinați, dar și fiul președintelui, John F. Kennedy Jr, decedat în 1999, într-un misterios accident de avion. Sora președintelui, Rosemarie, a fost internată într-un azil de boli nervoase, Joseph Kennedy a fost ucis în război, Edward Kennedy Jr. are un picior amputat, fratele lui, Michael, a decedat într-un accident de schi, iar tatăl lor, Edward Sr., a murit de cancer.
Familia Kennedy a victima blestemului aruncat asupra presedintilor americani – de la W.H Harrison la Donald Trump!
Mașinile blestemate
Dintre toate exemplele care se pot da pentru a justifica teoria că există lucruri ce aduc cu ele un șirag de nenorociri, cel mai potrivit ni se pare cel al mașinii în care și-a găsit sfârșitul prințul moștenitor al Austro-Ungariei, în iulie 1914. După ce acesta a fost asasinat de către studentul sârb Gavrilo Princip, proprietar al mașinii a devenit generalul austriac Potiorek. La numai câteva săptămâni după ce intrase în posesia mașinii, talentatul comandant de oști a suferit o serie de înfrângeri inexplicabile, pe front, care i-au atras dizgrația împăratului. Cu reputația distrusă și sănătatea grav afectată, el a murit, după două luni de la cumpărarea mașinii, fără ca nimeni să găsească vreo cauză acestei morți. Un căpitan din statul său major avea să intre atunci în proprietatea autovehicului. Dar la numai nouă zile după aceea, acesta era implicat într-un tragic accident, omorând doi oameni pe un drum de țară, înainte de a intra cu mașina într-un copac și a sucomba și el!
După război, mașina a ajuns la guvernatorul noului stat iugoslav, dar nici acesta nu a avut mai mult noroc, fiind victima unor accidente bizare, într-unul dintre ele pierzându-și un braț.
De la el a cumpărat automobilul Simon Manthrides, un bogat negustor de origine greacă, supranumit “regele diamantelor”. Dar curând, el a pierit, căzând într-o prăpastie. Șirul dezastrelor a continuat cu un pilot elvețian de curse, care și-a găsit sfârșitul conducând mașina blestemată…
Următorul posesor – și victimă – a fost un bogat moșier sârb, care a plătit o sumă fabuloasă pentru mașina ce era deja considerată a fi o piesă istorică, doar pentru a fi ucis de ea! După atâtea peripeții, mașina a fost în sfârșit cumpărată de statul austriac, și se odihnește acum într-o sală a Muzeului de Istorie din Viena. La fel de bizară e și povestea mașinii în care a murit legendarul James Dean, pe 30 septembrie 1955, un Porsche Spyder poreclit „Micul bastard”. Actorul a decedat pe loc atunci când a pierdut controlul volanului și a intrat într-o mașină ce circula regulamentar și al cărei șofer a scăpat cu răni minore. După tragedie, epava contorsionată a mașinii a fost luată de un bogătaș american, George Barris, pentru a fi reparată. În garaj, ea a căzut pe un mecanic, rupându-i ambele picioare apoi alți doi piloți de curse, Troy McHenry și William Eschrid, au murit conducând-o, până ce, în anul 1960, complet distrusă mașina a fost dezmembrată și aruncată.
Citeste mai departe despre blestemul diamantului Hope si istoria lui la casa regala franceza!
Tudor Gabriel