Ronde.ro

Care sunt mecanismele de supravieţuire şi reproducere a virusurilor şi cum ne...

Joi, 03.dec..2015 15:48 Teorii conspirative Lasă un răspuns 1 vizualizari

În viitor se pot utiliza virusuri pentru a distruge alte virusuri sau bacterii

Faptul că anumite categorii de virusuri pot prelua un sistem imunitar spre a-l folosi atunci când invadează alte microorganisme, reprezintă un pas înainte în vindecarea unor boli considerate până în prezent drept incurabile. Este adevărat că o asemenea descoperire poate fi considerată o uşă magică deschisă către un viitor al medicinii plin de posibilităţi de eradicare a celor mai dificile boli pe care populaţia le manifestă la ora actuală. În sprijinul unor astfel de posibilităţi vine o realizare obţinută în cursul anului 2011, de către profesorul John Bell de la Universitatea din Ottawa din Canada, care împreună cu echipa sa a realizat un studiu foarte interesant.

Care sunt mecanismele de supravietuire si reproducere a virusilor si cum ne ameninta ei sanatatea?- II

Experiment de eradicare a cancerului cu un anumit tip de virus

În 2011 echipa profesorului Bell a experimentat pe un lot de numai 23 de persoane un tip de virus introdus în organismul pacienţilor pe cale injectabilă, cu scopul de a elimina celulele canceroase pe care pacienţii le aveau. Practic virusul injectat s-a deplasat doar în zona unde existau acele tumori canceroase, pe care le-a atacat şi le-a anihilat programul prin care funcţionau. Profesorul Bell şi echipa sa au folosit pentru acest experiment virusul numit “vaccinia” utilizat pentru producerea unui vaccin ce combate variola. Astfel, au produs un nou tip de virus numit “JX- 594” folosit apoi pe lotul de pacienţi menţionat. Virusul modificat genetic a fost administrat în doze diferite, în funcţie de gravitatea bolii, celor 23 de pacienţi care sufereau de cancer într-un stadiu avansat, cu metastaze. Opt dintre indivizi au primit doza maximă, iar la 7 dintre aceştia, tratamentul a ajuns doar la tumori, fără a afecta celulele sănătoase din organism.

Care au fost rezultatele experimentului?

Cercetătorii s-au arătat încântaţi, afirmând că “este pentru prima dată în istoria medicinei când o terapie virală administrată pe cale intravenoasă s-a reprodus în mod constant în ţesuturile afectate de cancer”. Mai mult, ei susţin că introducerea sa pe cale intravenoasă este esenţială în tratamentul împotriva cancerului, pentru că permite virusului să ajungă la toate tumorile din organism, nu doar la cele în care poate fi injectat direct. “Virusurile care se multiplică doar în celule tumorale oferă noi speranţe în tratarea cancerului, fiind încurajator faptul că a dat rezultate şi în cazul tipurilor de cancer greu de tratat, precum metastazele” a declarat profesorul Nick Lemoine, director la Institutul Barts pentru studiul cancerului, vizavi de reuşita echipei profesorului Bell. Dacă privim asemenea lucruri din perspectiva sistemului imunitar al omului, şi luând în considerare faptul că ADN-ul nostru conţine şi posibilitatea de a repara cu ajutorul enzimelor, am putea să ne întrebăm totuşi: de ce oare sistemul imunitar al omului nu mai face faţă bolilor grave?Care sunt mecanismele de supravietuire si reproducere a virusilor si cum ne ameninta ei sanatatea ?- II 3

Revenim la ceea ce spuneam în cuprinsul articolului, la E-urile produse şi introduse de către agenţii marilor corporaţii în alimente. Vorbim despre factorii mutageni conţinuţi de către aceste E-uri, şi care odată ce se întâlnesc cu anumite bacterii sau virusuri din corp, interacţionează cu acestea şi le transferă programul informaţional pe care bacteria sau virusul îl preia şi-l foloseşte pentru a produce mai departe un program cu totul diferit în interiorul celulelor pe care le parazitează. Aşa apar diferite forme de tumori provenite din consumul exagerat de alimente ce conţin o serie întreagă de E-uri. În asemenea cazuri problema e ceva mai gravă, iar soluţia de combatere a bolii e mult mai dificil de găsit, deoarece pe lângă programul informaţional al virusului respectiv, acţionează şi programul informaţional al factorului mutagen, deci avem doi factori care întreţin dezechilibrul în zona aceea a ţesutului afectat. Cu toate acestea cercetările în domeniu nu se opresc şi nu sunt limitate, ele continuă pentru a găsi noi căi de a ajuta sistemul imunitar să-şi recapete capacitatea de a combate agenţii patogeni.

A fost descoperit un virus care distruge celulele de cancer de sân în doar 7 zile

Contele Incappucciato


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!