Ce este un maestru Reiki?
![](https://www.zenivers.ro/media/Ce-este-un-maestru-Reiki-825x303.jpg)
Unii sunt convinşi că un maestru reiki trebuie să fie în mod absolut firesc şi un exemplu demn de urmat, bun, compasional, extraordinar în tot ce face. Acolo unde s-a născut metoda Reiki, există o educaţie strictă şi obligatorie pentru această disciplină. Maeştri devin abia după ani de pregătire, pe calităţi şi aptitudini. La noi este o metodă de autovindecare şi vindecare, se fac cursuri, se plătesc bani, se învaţă ce este de învăţat şi restul depinde de tine cât practici şi cum o faci.
Maestrul Reiki este un „împuternicit” care are harul de a te conecta pe tine la energiile Reiki. Nu are ashramuri, nu se ocupă numai de asta, îşi plăteşte de regulă o chirie la suprapreţ, se chinuie să trăiască învăţând lumea de bine sau de rău, după cum îi este caracterul. Pe unii puterea îi orbeşte şi îi determină să facă „prostii şi prostioare”, pentru că şi ei trăiesc în lumea în care trăim şi noi. Nu vin cu o tradiţie istorică în spate şi nu sunt neapărat mari maeştri spirituali.
Între un Maestru spiritual şi un maestru Reiki este o mare diferenţă
Un Maestru spiritual accesează lumi subtile superioare, cunoaşte, respectă şi aplică Legile Universale, lucrînd la modul armonios cu energiile. Are înţelegere şi respect profund pentru tot ce înseamnă viaţă, trăind tot timpul în armonie cu el şi cu ceilalţi, de fapt cu tot Universul. El „pedepseşte” prostia şi răul prin măsurile pe care le ia în anumite situaţii şi nu se lasă „crucificat” de ignoranţa lumii. Ştie ce trebuie, când trebuie şi unde trebuie umblat pentru ca lucrurile să se deruleze conform planului de viaţă şi tratează succesul şi dezastrul cu aceeaşi seninătate şi înţelegere. Dacă îşi face un discipol poate fi nemilos cu personalitatea acestuia, modelînd la el totul, până când acesta îşi înţelege rolul şi porneşte pe cale. Maestrul Iisus era blând şi armonios, dar nu s-a sfiit, când a intrat în Templul Ierusalimului, să-i biciuiască pe cămătari şi comercianţii avari. Aşa că, să nu intraţi în panică atunci când constataţi că aceşti maeştri nu sunt pe calea Marilor Maeştri spirituali.
Care sunt metodele unui maestru Reiki?
Aceşti maeştri, prin metoda Reiki, nu folosesc aceleaşi canale de energie, cum folosesc vindecătorii, radiesteziştii sau terapeuţii. Energia la această metodă curge la modul cap – inimă – palme. Este firesc să îi privim pe toţi oamenii ca pe oameni şi nu ca pe supraoameni, să-i respectăm pentru ce sunt ei şi ce fac, nu pentru că sunt maeştri. Te întrebi cine nu este astăzi maestru Reiki, acum când măiestria se dă pe bani!? Întotdeauna, însă avem tendinţa să-i judecăm şi să-i scoatem ţapi ispăşitori pe oamenii care ne dezamăgesc. Cred că aceşti maeştri mari şi mici în Reiki, nu sunt atât de periculoşi pe cât sunt de periculoşi cei care se cred Iisus, dar au nişte vieţi atât de ciudate şi marcate de tot felul de controverse. Când trăieşti într-o lume haotică, când spectacolul apocaliptic este în plină desfăşurare şi îţi devastează şi ţie viaţa aşa cum o face şi cu ceilalţi, când linia dintre sublim şi abis este aşa de subţire şi mentalul colectiv plus armele psihotronice te presează tot timpul, este greu să rămâi un sfânt printre oameni, chiar dacă eşti maestru reiki. Nu ar trebui să avem aşteptări decât de la noi.
Modificându-ne pe noi, modificăm lumea
Dacă ai un caracter coleric şi ai o agresivitate înnăscută, e greu să te modifici dintr-o dată, devenind maestru reiki. Lucrul cu tine te modifică şi te ajută să te desăvârşeşti, nu titlurile şi diplomele! Nimeni nu te cunoaşte mai bine decât te cunoşti tu şi nimeni nu îţi dă o măsură mai bună pentru tine din afara ta! Şi binele şi răul vin din aceeaşi sursă şi a sta cu braţele încrucişate, acceptând proliferarea răului, nu-i cel mai înţelept lucru. Aşa cum am mai scris în revista noastră au existat planete superbe, armonizate, cu ierarhie spirituală superioară civilizaţiei noastre, care prin atitudinea de toleranţă excesivă au fost distruse fără milă. Eu te primesc cu dragoste în ospeţie, dar dacă tu vrei să-ţi însuşeşti bunurile mele şi să mă faci sclavul tău, iubirea mea necondiţionată pentru tine s-ar putea să mă piardă. Critica excesivă este deranjantă, dar dacă este constructivă, se modifică datele problemei. Mânia îşi are şi ea rostul în viaţa noastră, aşa cum şi Marii Maeştri şi însuşi Iisus a practicat-o! Dar e vorba de mânia sfântă, care zideşte nu dărâmă!
Când vezi un rău care se răspândeşte, întorcând capul nu înseamnă că iubeşti necondiţionat, ci că închizi ochii din laşitate sau dintr-o percepţie religioasă prost înţeleasă. Când o neînţelegere îţi aduce ţie ca om un necaz, este rău. Când însă o anumită neînţelegere se transformă în neînţelegere naţională şi îţi distruge naţia şi familia, deja este un dezastru, pe care nu-l poţi opri, întorcând capul, printr-o atitudine de acceptare.
Un comentariu
Bun articol! Mulțumesc! Sănătate şi multe realizări să aveți! Iubire şi Lumină!