Ronde.ro

Ce greșeli facem în călătoria noastră spirituală

Sâmbătă, 23.sept..2017 00:00 Psihologie, Psihologie Spirituala Lasă un răspuns 1 vizualizari

După cum v-am mai spus, nu cred în coincidențe. Prefer să cred  că din greșeli învățăm, dar de-a lungul anilor mi-am dat seama că există și lucruri pe care NU trebuie să le facem.

În momentul în care îți începi călătoria spirituală, simțurile tale se vor dezvolta și mai mult. Vei putea să îți asculți intuiția fără probleme, dar apar și anumite alte lucruri care te vor face să pari arogant, sau poate chiar să fii.

Cele 5 greșeli pe care le facem fără să vrem

  1. Căutăm răspunsuri în exteriorul nostru – când intuiția ți se dezvoltă, începi să cauți tot felul de semne care să te ghideze. Astfel încât, ajungi să cauți o secvență numerică, un fluture care a aterizat pe tine. Interpretezi orice semn din exteriorul tău și ajungi să iei o decizie bazându-te pe aceste „semne”. Acest lucru se întâmplă pentru că mintea întotdeauna va fi încețoșată de gânduri pentru a putea auzi răspunsul inimii. Metoda cea mai simplă pentru a-ți auzi răspunsul interior este: respirația. Exact! Cea mai veche tehnică din lume. Încearcă!
  2. Te crezi superior celor care încă nu și-au descoperit spiritualitatea – la început, ai tendința să cauți oameni care să te înțeleagă, cu care să poți purta o conversație despre Legea Atracției. Ai impresia că tu ești cel mai norocos om pentru că ai descoperit spiritualitatea, iar ei vor fi nefericiți toată viața. Apoi, îți dai seama că există oameni buni și calzi, care deși, nu țin un jurnal al recunoștinței sunt fericiți și mulțumiți cu viața lor. Poate nu aleg  în mod conștient calea dragostei, dat o practică. Spiritualitatea nu are nici o legătură cu prejudecățile ci cu cât de mult practici pozitivitatea în viața ta.
  3. Devii prea atașat de practicile spirituale – știi când te apuci să faci ceva, și zici că te ții dar te dai bătut? Cam ca atunci când te apuci de meditație pentru a reduce anxietatea, dar ajungi să devii mai anxios pentru că nu ai timp să meditezi, iar la final te lași păgubaș.acest lucru se întâmplă pentru că mizăm prea mult pe „practici” pentru a ne elibera de stres, mai mult decât pe noi. De ce meditezi sau practici orice tehnică spirituală? Te simți obligat sau o faci pentru că așa simți? Atunci când te apuci de ceva anume fă-o din tot sufletul și nu ca să te simți mai împlinit.
  4. Faci lucruri bune doar pentru a simți că ești important – cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îi ajuți pe cei din jurul tău. Problema apare atunci când ajutorul tău este refuzat, iar tu te simți frustrat. Atunci este momentul în care trebuie să îți dai seama că o faci pentru tine și nu pentru ei. Dacă o faci ca să te simți tu bine, nu o mai face! Îi ajutăm pe ceilalți pentru că vrem să îi ajutăm, și nu pentru că poate ne va folosi la ceva mai târziu.
  5. Credem că spiritualitatea este destinația și nu călătoria – toată viața înveți. La fel este și cu spiritualitatea. Întotdeauna este loc de mai bine. Dacă sunt o persoană spirituală asta nu înseamnă că nu mi se vor mai întâmpla lucruri rele, sau că nu voi mai fi trist. Spiritualitatea nu înseamnă că trebuie să îți suprimi partea întunecată ci că trebuie să fi conștient atunci când faci o alegere că ea va fi bună.

De-a lungul călătoriei vei vedea că viața este plină de variante, de opțiuni. Important este să le alegi pe cele corecte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!