Ronde.ro

Ce putem găsi dincolo de Univers?

Joi, 29.oct..2015 14:44 Spiritualitate si stiinta Lasă un răspuns 1 vizualizari

Prezentul acesta plin de elemente tenhnicoştiinţifice ne-a adus suficientă cunoaştere a părţii fizice a Universului. Totuşi dacă ne gândim cu mintea noastră iscoditoare şi să sondăm cu conştiinţa noastră în adâncimile Universului, nu putem să nu ne gândim dacă are o limită sau nu. Mintea noastră operează cu lucruri concrete cum sunt limitele, adică trebuie să fie ceva măsurabil, ca să poată fi înţeles de către mintea noastră.

Ce se ascunde dincolo de Univers? 2

Ce se ascunde dincolo de Univers?

 Acceptăm din punctul acesta de vedere faptul că Universul are o limită a sa, să spunem undeva la o distanţă de 500 de miliarde de ani lumină faţă de noi – în condiţiile în care cea mai îndepărtată galaxie observată până acum se află la 15 miliarde de ani lumină. Întrebarea ar fi: după ce am trece de limita, în spaţiu ca distanţă, de 500 de miliarde de ani lumină, am ieşi din acest Univers şi ce s-ar întâmpla? Unde ne-am trezi? Într-un alt Univers? Într-o altă formă de existenţă care ar putea diferită de cea din Universul nostru? Deocamdată nici măcar din comunicările venite din partea unor spirite celeste de Lumină şi Iubire nu s-a primit vreo informaţie legată de acest aspect. Este adevărat că unele spirite din dimensiunile superioare au spus că acest Univers fizic are limitele sale, dar nu au spus nimic referitor la ce există dincolo de Universul nostru fizic şi mai ales în ce constă această limită. Ar putea fi un alt Univers … tot fizic…? Tot ce se poate… poate fi o altfel de stare a spaţiului, ca să nu mai zicem a timpului, care timp în celălalt Univers poate însemna cu totul şi cu totul altceva decât ce înţelegem noi în Universul nostru!

Am putea trăi într-un alt Univers care funcţionează după alte legi diferite faţă de al nostru?

Cu certitudine putem considera, cu titlu de ipoteză deocamdată pentru că nu s-a descoperit încă nimic, că în Universul vecin nu ar exista planete, stele şi galaxii, quasari şi găuri negre, ci pur şi simplu altfel de structuri alcătuite pe baza unor… imagini fără conţinut, adică lipsite complet de soliditate, iar formele de viaţă, aşa cum ştim noi că sunt aici animalele şi oamenii ca fiinţe inteligente, în celălalt Univers să existe sub forma unor stări – aşa cum sunt emoţiile noastre de exemplu. Astfel nişte fiinţe ce ar exista în celălalt Univers ar fi doar stări, de tot felul, asemenea fiinţe putând fi percepute prin intermediul stării de densitate, cum s-ar spune ca o presiune de diferite grade, în funcţie de nivelul de evoluţie al fiinţelor respective.

Ce se ascunde dincolo de Univers? 3Dar dacă în Universul vecin ar guverna alte legi decât în al nostru, ca să determine asemenea diferenţe, o altă întrebare ar fi: am putea ieşi cu adevărat din Universul nostru ca să intrăm în celălalt? Căci dacă suntem alcătuiţi astfel în Universul nostru, odată ce am intra în celălalt, am suferi vreun proces de transformare? Logica ar spune că da, dat fiind faptul că Universul vecin ar fi guvernat de alte legi şi mecanisme, diferite de cele din Universul nostru. Interesant, aşa e? Şi mai interesant ar fi un alt concept pe care vi-l prezint acum. Dacă acest Univers al nostru face parte din Cosmos – adică Ordinea Divină ca să zicem aşa pe înţelesul fiecăruia, şi acest Cosmos cuprinde şi Universurile vecine cu al nostru, atunci Creatorul înseamnă că se manifestă diferit în fiecare dintre aceste Universuri, în funcţie de specificul fiecăruia dintre ele. Şi cum ar coordona oare Creatorul aceste Universuri atât de diferite între ele – ipotetic vorbind, având pentru fiecare dintre ele reguli diferite sau specifice? Vă daţi seama câtă complexitate este necesară?

Noi doar putem specula cu mintea noastră, cel mult la nivel de idee… Şi cum putem să aplicăm Legea Corespondenţei parafrazând- o – „cum gândim în Universul nostru despre altceva din afara sa, aşa ar putea fi în celălalt Univers”, asta ar fi posibil deoarece prin intermediul acestei entităţi numite Creator, noi suntem conectaţi prin El Însuşi şi putem cel puţin să intuim că într-un alt Univers ar exista alte principii de viaţă, iar Viaţa însăşi s-ar putea manifesta cu totul altfel decât cunoaştem noi aici în Universul noastru… pe care îl numim Acasă…

Meer Lyn


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!