Ronde.ro

Ce reprezintă terapia cu imagini şi cum ne putem folosi de ea?

Miercuri, 08.iul..2015 16:01 Terapii complementare si Alternative Lasă un răspuns 1 vizualizari

În viaţa noastră există multiple surse care ne solicită atenţia şi ne determină să ne comportăm ca un sistem viu interactiv, aşa cum am fost creaţi ca spirite. De cele mai multe ori, datorită felului în care am ajuns să ne trăim existenţa, sistemul viu şi deschis care suntem fiecare dintre noi se închide într-o mare măsură. Astfel, schimbul de energie cu natura se diminuează, iar capacitatea noastră spirituală stagnează.

Fiind atât de preocupaţi de treburile noastre zilnice, uităm că este necesar să descărcăm pur şi simplu stresul adunat de peste zi şi adunăm în structura aurei noastre prea multe energii parazite care ne dau sănătatea peste cap. În acest mod, boala – care este un dezechilibru energetic – se poate instala uşor şi repede.

Cât de important poate fi privitul?

Ce reprezinta terapia cu imagini si cum ne putem folosi de ea 2

Personal am constatat de-a lungul anilor că oamenii nici nu-şi mai dau seama că au ochi. Privitul a devenit ceva care deja trece dincolo de automatism. Privim peste tot, oriunde atenţia ne este atrasă, fără să stăm câteva momente să ne dăm seama de energia din spatele globilor oculari care are legătură directă cu mentalul şi sufletul nostru. Aţi observat de multe ori lucruri care v-au plăcut şi aţi perceput o anumită stare la nivelul inimii şi al sufletului, alteori nu v-a plăcut ce vedeaţi şi aţi întors capul, iar în suflet apărea o uşoară stare de disconfort. Aşa vă puteţi da seama că ochii sunt mult mai importanţi decât credeţi, funcţia văzului fiind mai mult decât consideraţi că ar fi. De ce, de exemplu, când vedem pe stradă o persoană frumoasă ca înfăţişare şi fizionomie, sufletul imediat tresaltă şi simţim o atracţie sau o simpatie, chiar dacă persoana respectivă este necunoscută nouă? La fel, de ce atunci când vedem pe stradă o persoană dizgraţioasă fizic şi fizionomic sufletul simte un fel de respingere? Frumosul şi urâtul fac parte cumva din terapiile esoterice? Bineînţeles, atâta timp cât sunt percepute ca două criterii fundamentale de experienţă sufletească şi interumană.

Ochii noştri procesează imediat tot ce pot capta şi transmit sufletului şi nervilor inimii undele vibraţionale percepute dinspre persoana văzută, fie că este frumoasă, fie că este urâtă, ori că este inteligentă sau nu. Aşa se întâmplă cu orice imagine văzută. Astfel, ochii sunt un fel de creiere mici care au rolul de a trasnmite sufletului culorile, mărimea şi formele procesate atunci când privim.

Este imaginea un mijloc terapeutic pentru sănătate ?

De obicei vedem în fiecare zi mii de imagini, şi frumoase şi mai puţin frumoase. Amestecul este întotdeauna inegal şi nu prevalează nici partea frumoasă, nici cea urâtă, chiar dacă esteticul formelor – oameni, clădiri, maşini etc. – este atât de divers. Vorbim aici de terapia cu imagini şi mă refer în mod deosebit la tehnica pe care o putem folosi în interiorul locuinţei, în linişte şi departe de tumultul stradal. Putem folosi fie yantre – adică simboluri esoterice, fie imagini cu flori sub forma unui poster mare, fie un peisaj cu multă vegetaţie verde sau chiar un câmp cu multe flori de diferite culori. Important este să fie o imagine care să ne încânte ochii, căci dacă imaginea place ochilor şi privirea este atrasă, atunci energia respectivă ia calea interioară a sufletului.

Putem folosi chiar imagini realizate artistic şi care să redea o senzaţie de magie, de mister, de detaşare faţă de problemele cotidiene. Unii nu pot contempla yantrele, căci nu prea sunt obişnuiţi să realizeze astfel de tehnici, dar ei pot privi minute în şir la imaginea frumoasă a unui câmp de flori, ori a unei nebuloase galactice ce transmite un mister – cum este cea numită Stâlpii Creaţiei, ori pur şi simplu pot fi încântaţi privind la imaginea mărită a unui fluture viu colorat al cărui desen pe aripi ne transmite întotdeauna ceva, şi anume că acel model Ce reprezinta terapia cu imagini si cum ne putem folosi de ea 3a fost realizat de către nevăzuta mână a Creatorului. De asemenea, pot fi multe imagini ce ne încântă sufletul şi pe care le putem folosi pentru a ne reface sănătatea. Dacă mergeţi într-un parc, priviţi verdele ierbii şi al copacilor, făcând abstracţie de zgomotele din jur. Ori dacă preferaţi, încântaţi-vă sufletul cu imaginea copiilor care se joacă veseli în zona parcului. Energia lor nealterată generează imagini în mişcare care pot scoate din voi, din acele locuri uitate ale sufletului, cantitatea de energie necesară refacerii sănătăţii. Tot ceea ce este frumos întreţine sănătatea, dar noi am uitat un lucru foarte important: să PRIVIM!

Mergeţi în parc la sfârşit de săptâmână şi căutaţi o zonă unde sunt plantaţi trandafiri. Priviţi la ei cel puţin o jumătate de oră şi bucuraţi-vă în suflet că există asemenea flori pe pământ. Dumnezeu ni le-a dat pentru a ne încânta sufletul şi inima atunci când ne este greu în viaţă. Uneori, în prezentul acesta sălbăticit de atâtea scopuri cotidiene, o floare poate fi de multe ori un prieten mult mai fidel decât prietenii noştri de zi cu zi. 

Mahatma


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!