Clusterul de cristale

Ce este clusterul de cristale şi din ce este el alcătuit?
Clusterul, cunoscut şi ca druză sau floare de mină, este conglomeratul cristalin, mănunchiul de cristale care cresc împreună. Deşi nu este un tip de cristal, am hotărât să îl includem totuşi în periplul nostru prin lumea cristalină deoarece lucrul cu conglomeratele cristaline este un domeniu deosebit de valoros în ştiinţele esoterice şi în terapia cu cristale. Clusterul este familia de cristale, un grup de conştiinţe cristaline care au decis să creeze un obiect compact, o singură entitate cu mai multe individualităţi.
Ne putem gândi că şi cristalele, la fel ca şi oamenii, formează grupuri, în funcţie de datoria ce trebuie să o îndeplinească sau de misiunea pe care o au. Oamenii care aderă la aceleaşi idei religioase de pildă, formează o religie. Cei care au aceleaşi caracteristici fizice formează o rasă, cei care vorbesc aceeaşi limbă şi au strămoşi comuni formează un popor, iar cei care au o zestre genetică strâns legată, o familie. Oamenii care au aceeaşi meserie formează un cadru profesional, cei care citesc un anumit tip de literatură sunt fanii acelui domeniu, şi lista poate continua la nesfârşit. Cristalele au un comportament similar, doar că grupurile acestea se contopesc într-unul singur de obicei. În funcţie de culoarea pe care o are clusterul, putem spune ce misiune au aceste cristale. În funcţie de tipul cristalului, putem spune în ce fel poate fi folosit. În funcţie de claritate, putem determina felul în care emit, iar lungimea şi grosimea fiecărui cristal care îl formează pot da indicii preţioase în ceea ce priveşte direcţia, calitatea şi cantitatea energiei rulate de către cluster.
Cum reacţionează clusterul de cristale din punct de vedere energetic?
Un singur cristal, după cum am spus în articolele precedente, preia energia latentă, care există în spaţiul liber, şi o cuantifică, o antrenează în mişcare datorită naturii sale geometrice. Spuneam că fiecare cristal are două părţi, doi poli, unul magnetic şi unul electric. Cel magnetic este baza, iar cel electric este vârful. Putem înlocui dacă doriţi aceşti termeni, pentru a nu-i confunda cu electricitatea propriu-zisă şi cu magnetismul, numindu-i polul Yin (baza) şi respectiv, polul Yang (Vârful). Polul Yin sau cel magnetic se va alinia întotdeauna cu pământul, fiind direcţia naturală de creştere, şi va tinde să absoarbă energia. Polul Yang se va alinia întotdeauna cu cerul, adică în direcţia diametral opusă pământului, şi va avea capacitatea emiterii energiei, va tinde să o răspândească. Vedem că mecanismul este extrem de simplu şi logic: cristalul atrage energia brută prin bază, o absoarbe în structura sa alcătuită armonic şi îi imprimă claritate, vitalitate şi inteligenţă, o circulă prin corpul său spre vârf, de unde va fi emisă în mediul înconjurător. Un cristal este extrem de puternic, şi poate „pompa” cantităţi deosebite de energie. Două cristale ridică şi mai mult calitatea procesului, lumina şi energia fiind multiplicate. Două cristale fac cât patru, adică amplifică energia cât ar trebui să o amplifice în mod logic patru cristale. Trei cristale fac cât nouă, patru cristale fac cât şaiprezece, şi aşa mai departe… Imaginaţi-vă acum câtă energie va rula un cluster format din zeci de cristale, poate chiar sute! Când le privim, rămânem fascinaţi de frumuseţea lor, de armonia sau de felul interesant în care sunt dispuse, şi nu ştim de ce.
În ce constă puterea cristalelor?
Sunt fascinante pentru că sunt puternice. Sunt atractive pentru că sunt veritabile fântâni de energie, aparate naturale care convertesc energia telurică, densă şi greoaie, în ceva util, plăcut şi vindecător. Când nu ştim procesul prin care conglomeratul funcţionează, tindem să îl luăm drept ceva frumos, intrigant, interesant. Dar ştiind cum funcţionează, nu putem decât să rămânem fascinaţi de felul în care prelucrează şi transformă energia. Clusterul poate fi folosit într-o sumedenie de feluri, însă în principal două sunt cele mai cunoscute, curăţarea şi încărcarea. Clusterul curăţă obiectele mai mici decât el deosebit de bine şi de profund, mai ales când este vorba de alte cristale.
Cum curăţăm cristalele?
Dacă avem un obiect pe care dorim să îl curăţăm energetic, îl putem pune pe un conglomerat cristalin, lăsându-l acolo câteva zile. Este recomandată folosirea unui număr par de zile, indiferent cât de mult sau cât de puţin îl ţinem. Cristalele nou cumpărate, după ce le-am spălat cu apă curată, săpun sau alcool, după caz, se pot pune la curăţat pe un cluster pentru a fi purificate, metodă echivalentă cu cea a sării de mare. Evident, dacă putem plasa clusterul în lumina Soarelui cât mai mult timp, curăţarea va avea loc mult mai rapid şi mult mai profund. Obiectele purtate de altcineva, precum bijuteriile cumpărate secondhand sau din magazine de antichităţi, pot conţine reziduuri energetice, mentale şi emoţionale, de multe ori nu prea plăcute pentru noi, care ne pot afecta sănătatea şi confortul prin contaminare. Le putem curăţa în acelaşi fel, lăsându-le însă puţin mai mult, eventual şapte zile.
Putem curăţa chiar şi apa cu ajutorul clusterelor de cuarţ: un rezervor de apă potabilă în care se află amplasat un cluster va produce automat o apă „vie”, energizată, ale cărei efecte sunt foarte bune pentru organism, atât din punct de vedere fizic cât şi energetic. Clusterele energizează şi tind să menţină viaţa în jurul lor, având un câmp vital extrem de benefic. Grădinarii, pomicultorii şi agriculorii pot fi foarte surprinşi să observe beneficiile plasării unuia sau mai multor clustere în pământul pe care îl lucrează. Plantele vor creşte mai rapid şi mai armonios, vor fi mai robuste, mai rezistente şi mai sănătoase decât cele crescute în solul obişnuit. Până şi plantele de apartament se pot bucura de beneficiile unui mic cluster îngropat la rădăcină, iar cele moarte sau aflate pe moarte vor fi imediat revitalizate de un astfel de ajutor energetic.
Putem de asemenea să curăţăm locul în care stăm, dormim sau lucrăm, plasând în el un cluster de cuarţ. Somnul va fi mai liniştitor, casa va fi mult mai primitoare şi mai comodă, iar randamentul nostru va creşte, obosind mai greu şi plăcându-ne mult mai mult munca. Limitele folosirii acestor minunate generatoare de forţă sunt practic inexistente, fiind doar limitele propriilor noastre nevoi. Nu ţineţi floarea de mină drept bibelou sau curiozitate geologică, încercaţi şi vă veţi convinge.
Mihai Vârtejaru