Ronde.ro

Cum ne putem vindeca prin tehnici de respiraţie

Luni, 03.aug..2015 12:01 Terapii complementare si Alternative Lasă un răspuns 1 vizualizari

Ce rol are respirația în organismul nostru?

Ştim cu toţii importanţa pe care ştiinţa spirituală o atribuie respiraţiei. Din punct de vedere spiritual, mai multe elemente sunt asimilate pe calea respiraţiei decât prin mâncare sau băutură. Respiraţia este necesară şi prezentă în fiecare clipă a vieţii, iar oprirea acesteia duce în cele din urmă la destrămarea legăturilor dintre corpul material şi cele subtile, sau cu alte cuvinte, la moarte. Aerul pe care îl respirăm este o entitate colectivă vie, care poate intermedia pentru noi anumite efecte. Magii din vechime cunoşteau adevărurile legate de respiraţie, iar multe au rămas atât în practica yoga cât şi la şamanii diverselor triburi care sunt mult mai legaţi de natură decât omul modern. Un fapt extrem de simplu, dar necunoscut de cei mai mulţi oameni este acela că respiraţia poate ajuta vindecarea. Aerul poate fi polarizat sau încărcat în aşa fel încât să lucreze cu sistemele subtile ale corpului, având în timp efecte şi în planul fizic.

Cum putem combate un atac de panică prin tehnici de respirație?

Ce rol are respiratia in organismul nostru? 2

 

 

 

 

 

 

 

În cazul afecţiunilor legate de frică, de exemplu, corpurile subtile sunt instabile şi predispuse unei şi mai mari instabilităţi, iar atacurile produc fie o respiraţie accelerată, fie oprirea ei pe moment. În ambele cazuri se recomandă dominarea respiraţiei şi reglarea ritmului, inspirând încet şi profund pentru calmare. Dar respiraţia poate fi încărcată în mod direct cu lumină şi informaţia necesară pentru a vindeca o afecţiune. Dacă mai cunoaştem şi culorile chakrelor care corespund organelor afectate, putem să lucrăm şi mai eficient. Metoda de lucru este următoarea. Aşezaţi comod, fie cu spatele drept fie în pat, ne concentrăm asupra zonei bolnave sau dureroase. După ce am perceput bine aceasta zonă, cerem Divinităţii lumină şi vindecare pentru acea afecţiune. Respirând, vom percepe lumina vindecătoare la început în întreg organismul, dar concentrându-ne pe zona afectată, treptat energia va merge acolo unde trebuie. După puţin exerciţiu, vom putea respira direct prin zona afectată, fără a mai trece energia prin plămâni, zona dureroasă respirând lumina vindecătoare în acelaşi timp în care şi aparatul respirator o face. Ritmul este vital, pentru că în timpul expiraţiei vom expulza ceea ce este inutil şi murdar afară din sistemul nostru, iar in timpul inspiraţiei vom aduce elemente sănătoase şi luminoase în organism.

Cum ne putem îmbolnăvi pe calea aerului?                                                Ce rol are respiratia in organismul nostru? 3

De obicei o afecţiune fizică este produsă de o problemă în sistemele energetice ale fiinţei: atunci când calitatea sau cantitatea luminii dintr-un anumit punct are de suferit, din pricina propriei noastre neştiinţe sau judecăţi, problema se perpetuează pe corpurile subtile până când ajunge la manifestare fizică. Este valabil atât pentru suferinţe organice, cât şi pentru accidente. Un accident este felul conştiinţei noastre de a ne atrage atenţia asupra unei zone cu deficit energetic sau luminic şi care trebuie tratat ca atare. Respiraţia poate ajuta la restabilirea parametrilor normali de energie şi lumină, eliminând în timp problema şi la nivel fizic.

Practica trebuie făcută atent, cu dedicaţie şi cu inimă, nu mecanic. Există două mari diferenţe între a lua o pastilă pentru a ne rezolva problema şi a lucra activ cu problema noastră:

  • prima este faptul că lucrând cu noi înşine, conştiinţa noastră este “pastila” şi substanţa miraculoasă care lucrează.
  • a doua diferenţă este eficacitatea şi lipsa efectelor secundare: nimic străin nu este adus în corp, nimic de natură artificială sau externă care să perturbe celelalte funcţii, doar elemente care sunt deja familiare fiinţei noastre, determinând nu numai succesul tratamentului, ci şi permanenţa acestuia, ceea ce în cazul tratamentelor artificiale nu se întâmplă. În funcţie de afecţiune, se recomandă o practică de 5-15 minute în fiecare zi, dimineaţa şi seara, efectele fiind sesizabile în cel puţin o săptămână. Respiraţi lumină şi sănătate, iar întunericul şi boala vor fi alungate din preajma spiritului vostru!

 Mihai Vârtejaru


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!