Cum ne raportăm noi la centrul de greutate al Universului?

Ideea de a face o conexiune între centrul nostru de greutate, ca fiinţe, prin care ne raportăm la mediul înconjurător, şi centrul de greutate al Universului, nu este deloc un lucru ciudat. Şi asta deoarece există o corelaţie extraordinar de fină între noi şi Univers, bazată pe existenţa unui asemenea centru de greutate aflat în toate fiinţele vii. Altfel spus este „Numărul de Aur” care acţionează atât în fiecare dintre noi, cât şi în interiorul Universului ca entitate. Dacă ne raportăm la o asemenea perspectivă devine tot mai clar că există un centru al Universului, la fel cum noi ca fiinţe avem un centru propriu.
Putem şti care sunt limitele Universului fizic?
Nu am descoperit limitele acestui univers fizic, deşi telescoapele spaţiale au identificat cea mai îndepărtată galaxie aflată la 15 miliarde de ani lumină. Vă daţi seama? 15 miliarde de ani lumină!! Şi încă cel mai probabil nu e limita Universului. Deci în mod evident există un centru al acestui vast Univers, şi dacă lucrurile ar sta aşa, o altă întrebare ar fi: dincolo de presupusa limită a acestui Univers, ce ar putea exista? Ar fi oare acest Univers al nostru ca o bulă imensă, peste care se suprapune, ca stratul de dulceaţă pe o gogoaşă, un alt Univers şi mai mare? Şi acela ar avea şi el limite? Până unde ar putea merge asta?
Care este fenomenul care face planetele să se deplaseze unele faţă de altele?
Să ne întoarcem însă… Dacă toate galaxiile, cel puţin sute de milioane ca număr în Universul nostru, se deplasează unele faţă de celelalte, indiferent de vârsta lor, cu viteze de ordinul milioanelor de kilometri pe secundă prin spaţiu, rezultă că asemenea mişcări pot fi posibile datorită unui simplu fenomen! Şi anume că există un centru care generează o aşa numită gravitaţie, adică galaxiile gravitează în jurul unui centru, la fel cum planetele gravitează în jurul Soarelui! Iată o descoperire simplă dar care nu rezolvă problema centrului Universului, pentru că nu ştim încă unde – ca loc – se află acest centru. Şi dacă sunt poate sute de milioane de galaxii, rezultă că acest centru al Universului fizic trebuie să fie o zonă foarte mare, cel puţin ca spaţiu, pentru a genera o asemenea forţă asupra tuturor galaxiilor.
Adică o zonă ca o sferă cu mărimea, să zicem, de ordinul a câteva zeci sau chiar sute de milioane de ani lumină, ca să poată exercita o asemenea imensă forţă asupra mişcării tuturor galaxiilor. O altă întrebare ar fi: există într-adevăr un centru, aşa cum mintea noastră care operează cu logica poate să înţeleagă ca centru sau există un fel de centru format din zone ici-colo în universul fizic, zone care acţionează ca nişte „motoare” să zicem magnetice sau electromagnetice, ce accelerează fiecare în ritmul său şi imprimă în acest fel mişcările aparent în sensuri şi direcţii diferite multor galaxii? Şi o altă întrebare vine în completare: oare dacă există un centru ca o zonă cu mărimea de câteva sute de milioane de ani lumină, această zonă se află în spectrul vizibil sau nu ar putea fi detectată pentru că s-ar afla pe o altă frecvenţă, diferită de cea folosită de intrumentele noastre? Şi asta este posibil, dar oricum ar fi, dispunem de multe instrumente cu care putem detecta aproape toate lungimile de undă. Însă ar trebui să privim problema centrului Universului dintr-o cu totul altă perspectivă, şi anume dacă nu cumva acest centru al Universului ar fi în realitate o Stare de Conştiinţă, ce nu poate fi văzută dar detectată şi înţeleasă prin însăşi efectele sale, şi dacă nu cumva galaxiile ar fi ideile ce apar, trăiesc şi într-un final dispar din acest Univers?
Căci dacă ar fi să considerăm Universul ca o Entitate, atunci aceasta trebuie să aibă o Conştiinţă, şi cum în cazul fiinţelor umane conştiinţa este centrul vizavi de care ne raportăm existenţa ca idei şi destin, la fel şi în privinţa Universului centrul acestuia poate fi considerat o Stare de Conştiinţă care acţionează asupra a tot ceea ce există în interiorul Universului fizic. În felul acesta am mai făcut un pas înainte în a-L înţelege pe Creator…
Radu Ran