Ronde.ro

Cum reuşesc unii oameni să fie fericiţi tot timpul?

Marți, 22.sept..2015 14:24 Fericire Lasă un răspuns 1 vizualizari

De multe ori ne uităm în jurul nostru şi vedem oameni aflaţi în diferite împrejurări, care mai de care mai diversificate. Din acest motiv îi vedem pe unii veseli, pe alţii foarte preocupaţi, iar pe alţii de-a dreptul deprimaţi sau pesimişti.

Cum reuşesc unii oameni să fie fericiţi tot timpul? 2

Este evident că într-o societate ca a noastră, în care se întâmplă atâtea lucruri de tot soiul, există categorii de oameni care, prin natura atitudinii lor, par să depăşească mult mai uşor problemele cotidiene cu care ne confruntăm toţi deopotrivă.  Dacă cineva s-ar gândi că asemenea oameni ar deţine un fel de formulă magică prin care trec printre probleme mult mai uşor, ideea nu ar fi deloc realistă. Chiar şi persoanele vesele au greutăţile lor în viaţa de zi cu zi, dar ele privesc asemenea stări de lucruri din alt unghi de vedere. Ele nu-şi permit să coboare ştacheta atitudinii interioare mai jos de un anumit nivel, pentru că aşa cum spuneam şi cei veseli au problemele lor dar cu certitudine le gestionează diferit, astfel încât pot rezolva mai uşor dificultăţile existente.

Veselia este o stare care se întreţine, nu se obţine pur şi simplu

Sigur că mulţi dintre cei ce sunt veseli pornesc de la ideea de a fi optimist şi binevoitor, astfel atrăgându-şi prin Legea Rezonanţei doar lucruri bune şi situaţii favorabile, dar uneori se întâmplă să existe interferenţe din partea celor care au atitudini şi stări negative. Aşa că uneori rezultatul pozitiv fie întârzie să se concretizeze, fie aşa cum se petrece în unele situaţii, capătă o altă întorsătură. Însă cei veseli sau optimişti nu se descurajează şi dintr-un anumit punct de vedere acesta pare să fie secretul care le asigură iarăşi şi iarăşi situaţii bune.

Acest aspect îl putem numi perseverenţă, deci indiferent ce se întâmplă, important este să continui în ceea ce ţi-ai propus. Şi aici nu mă refer la acele tipice clasificări pe care psihologia modernă sau vreun tratat esoteric le aplică categoriilor umane: luptător, războinic, pacifist, geniu sau analist, ci la ceea ce există în interiorul fiecărei fiinţe umane, şi anume la convingerea că poţi duce la bun sfârşit un lucru pe care ţi l-ai propus în conştiinţa ta.

ATENŢIE! Am spus în conştiinţă şi nu în minte, deoarece este necesar să fac o departajare foarte strictă şi foarte clară între cele două structuri ale omului. A-ţi propune un ideal în mintea ta poate fi un lucru dificil de realizat, ştiindu-se că mintea mai tot timpul vrea câte ceva şi dacă nu este educată, sare de la unele chestii la altele, de aceea a-ţi stabili în minte un ţel devine iluzoriu. Pe când în conştiinţă, dacă îţi stabileşti un ideal, un scop sau un lucru concret şi tangibil în urma eforturilor tale, ideea ta va persista în conştiinţă şi îţi vei îndeplini scopul. Dacă ar fi să traducem aceste mecanisme în noţiuni mai simple, mintea este jucătorul de pe teren care mai tot timpul trebuie să fie în mişcare, în timp ce conştiinţa este antrenorul care îndrumă, observă şi ia măsurile necesare îndeplinirii rezultatului.

Mintea – jucătorul fiind mai tot timpul în mişcare, e dificil să urmeze un curs prestabilit, deoarece mintea lucrează cu chestiuni pe care doar le estimăm că ar fi aşa sau aşa, pe când conştiinţa lucrează cu chestiuni care spun: aşa trebuie să fie! Deci o diferenţă între ceea ce ar putea fi – mintea şi ceea ce trebuie să fie – conştiinţa.

Scopurile le setează conştiinţa, nu mintea noastră

Cum reuşesc unii oameni să fie fericiţi tot timpul? 3

Dacă reuşiţi să transferaţi ţelul din mental în conştiinţă, atunci aţi făcut un prim pas în reechilibrarea lucrurilor în viaţa voastră. Desigur acest lucru se va confrunta aproape zilnic cu relaţionarea cu alte persoane, care pot avea neînţelegeri în privinţa unor asemenea chestiuni, dar este important să perseveraţi în noua atitudine. În acest fel deveniţi mai radianţi din punct de vedere electromagnetic şi intraţi pe o lungime de undă nouă cu Universul. Dacă voi veţi lăsa în urmă grijile pentru ziua de mâine, care oricum va veni peste voi şi cu bune, şi cu rele, cum se zice, oricum voi veţi trăi şi a doua zi. Dar de ce să-ţi programezi un mâine pesimist şi plin de griji (de parcă n-ai avea destule pe cap!), când poţi să fi plin de optimism şi veselie că ceva bun ţi se va putea întâmpla chiar mâine? Desigur, nu ştii ce lucru bun ţi s-ar putea întâmpla mîine, dar fi vesel şi lasă să radieze bucuria (bucuria că exişti, măcar!) din tine, şi astfel intri în rezonanţă imediat cu cele mai bune situaţii posibile pentru tine.

Nu te mira, încearcă, trăieşte în bucurie şi vei vedea mâine ce va veni către tine! Bucuria ta interioară îţi aduce din Univers oportunităţile de a fi prosper şi binedispus pentru că deja tu poţi trăi o viaţă complet nouă!     

Meer Lyn 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!