Cum să dărâmi cele 12 obstacole spirituale din viața ta

Tot timpul există provocări sau obstacole în viața noastră. Acestea ne împiedică să progresăm în viața de zi cu zi, sau să evoluăm pe plan spiritual. Din fericire, atunci când realizăm care sunt lucrurile ce ne împiedică să evoluăm, putem să le eliminăm din viața noastră.
12 obstacole spirituale
- Nu ar trebui să ne punem singuri bețe în roate – singurele limite în această viață, sunt cele impuse de noi înșine. Când ne lovim de un obstacol pe care avem impresia că nu putem să îl trecem, este doar în mintea noastră. Noi ridicăm acel zid, acea barieră care ne împiedică să vedem soluțiile.
- Job–ul nu ne definește – nimic nu te face să îți pierzi identitatea, mai mult ca asocierea dintre noi și lucrul din care ne plătim facturile.
- Nu te auto–critica – nu știu câți dintre noi acceptă critica, indiferent în ce formă vine ea; dar noi înșine, suntem cei care ne criticăm la tot pasul. Chiar dacă vrei să progresezi, să evoluezi, există metode mult mai bune decât critica.
- Eliberează–te de anxietate – stă în firea omului să se teamă de necunoscut. Dar, tocmai acel lucru care nu ne este familiar, acel lucru necunoscut ar trebui să ne elibereze de această frică. De ce? Pentru că nu putem controla necunoscutul și atunci teama nu ar trebui să existe. De ce să ne stresăm pentru ceva ce nu s-a întâmplat și nici nu știm cum și când o să se întâmple?
- Nu te ofusca – suferința pe care o simțim din acțiunile sau cuvintele celorlalți, este de fapt auto-indusă. În schimb, ar trebui să fim echilibrați, concentrați și să găsim umor în noi înșine.
- De ce să te simți vinovat? – sentimentul de vinovăție nu folosește nimănui. Dacă ai grșit cuiva, cu ceva, atunci cere-ți iertare. Dar, dacă îți trăiești doar adevărul, eliberează-te de acest sentiment inutil.
- Procrastinare – dacă ai ceva important de făcut, atunci alocă-ți timpul necesar pentru acel lucru. Cu cât întârzii mai mult momentul cu atât vei sări niște pași importanți pentru a-l realiza. Nu amâna lucrurile. Fă totul atunci când trebuie!
- Alege–ți prietenii cu grijă – în general avem prieteni sau cunoștințe, care nu fac decât să ne tragă în jos. Fiecare dintre noi are anumite probleme, dar nu vrem să îi demoralizăm și pe cei apropiați nouă. Oamenii negativi îți influențează și ție viața. Nu este cazul.
- Nu căuta aprobarea celorlalți – nu trebuie să te intereseze părerea celorlalți depsre tine ci doar părerea ta. Cu toții trăim în societate, dar cu noi trăim în cea mai mare parte a timpului. Părerea noastră ar trebui să conteze. Recunoașterea meritelor tale va veni atunci când nu cauți acest lucru.
- Lasă trecutul în urmă – trecutul nu face decât să te limiteze în prezent. Trăiește în prezent!
- Nu te atașa – buddhismul ne învață că atașamentul față de lucruri, idei sau oameni nu ne lasă să mergem înainte. Renunță la câteva! Poat totuși nu ai nevoie de perechea aia de blugi, de bluza aceea de firmă sau de mașina aia cu 300 de cai.
- Renunță la obiceiurile care te distrag – poți să îți faci o poftă din când în când, dar nu tot timpul. Este ușor să fim distrași în societatea actuală, de lucruri complet insignifiante, care nu ne ajută la nimic: fie că este vorba de mâncare, haine sau bani.
Alexandra Dănciulescu