Cum să faci acasă Granola de cocos fără zahăr

Știu,știu, pentru ce să mă chinui acasă când pot să cumpăr!
Știu că e delicioasă.
Știu că e crocantă.
Știu …..E PLINĂ DE ZAHĂR RAFINAT ȘI PARA-RAFINAT!
PAM PAM.
Singura motivație plauzibilă pentru care a-i face această rețetă acasă este din cauza zahărului. Așa cum toate produsele degresate și semi-degresate sunt pline de zaharuri, tocmai pentru a compensa ”degresatul”, la fel este și cu granola. O cumperi pentru că este gustoasă, dulce și crocantă, nu pentru că produsul gata preparat și ambalat este extrem de sănătos.
Hai să fim serioși! Deși poate ar trebui ”să mănânci ca să trăiești”, noi, marea majoritate ”trăim pentru a mânca”. Nu am auzit pe nimeni niciodată : „mi-era foame și am mâncat niște coajă de copac. Bunăăăăăă,rău!”, NICIODATĂ.
Așa că am o veste bună: am o rețetă de granola pentru voi, simplă, delicioasă, crocantă, într-un cuvânt delicioasă! Partea bună este că este îndulcită cu un singur ingredient, și anume BANANE! Exact cum ai auzit! Doar banane, fără zahăr și fără miere.
Te sfătuiesc să faci această rețetă la începutul săptămânii, o împarți în câteva recipiente și ai ce ronțăi toată săptămâna . Poți savura această rețetă de granola cu lapte de migdale, ovăz, cu fructe de pădure și iaurt, sau pur și simplu așa cum este.
Ce ingrediente sunt necesare:
- 2 căni de ovăz fără gluten
- 1 cană de fulgi de cocos neîndulciți
- ½ cană semințe de dovleac crude
- 1/2 linguriță scorțișoară
- ¼ linguriță sare (va amplifica dulceața)
- 1 banană zdrobită cu furculița
- 2 linguri ulei de cocos topit.
Modalitate de preparare
- Pre- încălzește cuptorul la 300 F0 ( 150 C0 , sau la treapta 2 a aragazului)
- Într-un castron mai mare amestecă ovăzul, fulgii de cocos, semințele de dovleac, scorțișoara și sarea
- Adaugă banana zdrobită și uleiul de cocos, și amestecă toate ingredientele până s-au omogenizat bine
- Întinde amestecul într-o tavă, pe hârtie de pergament. Apasă ușor și dă-o la cuptor.
- Coace timp de 40-55 de minute, dar verifică și întoarce conținutul pe partea cealaltă, la fiecare 15 minute. Poți rupe foaia în mai multe bucăți mai mici.Nu o lăsa mai mult la cuptor, deoarece atunci când se răcește devine și mai crocantă! Așa că, atunci când s-a colorat frumos și nu se mai simte udă, de abia atunci o poți scoate din cuptor.
- Odată e ai scos-o de la cuptor, păstreaz-o într-un recipient sigilat la temperatura camerei, pentru câteva zile, sau în frigider pentru câteva săptămâni.