De ce în viață răspunsul cel mai simplu este și cel corect

Briciul sau lama lui Occam, sau principiul parcimoniei se folosește pentru a justifica anumite afirmații științifice. Lui William de Ockham i se atribuie principiul conform căruia: cea mai simplă explicație este și cea mai bună.
Oamenii sunt supuși greșelii, de aceea niciodată explicațiile simple sau soluțiile simple nu ne satisfac. Cu cât este mai complicat răspunsul cu atât avem impresia că acela est răspunsul corect.
La un moment dat în viața mea am considerat că răspunsul este atât de complicat încât sigur este cel corect, însă viața, Dumnezeu, Universul, a făcut în așa fel încât să realizez ce greșeală am făcut. Cea mai mare greșeală pe care o putem face în viața noastră este să nu ne ascultăm intuiția și să nu avem încredere în noi.
Și, lucrul cel mai important este că nu luăm în considerare semnele pe care le primim din partea Universului. De-a lungul vieții, am realizat că NU EXISTĂ COINCIDENȚE. Nimic nu este întâmplător! Știu că mă repet, dar din păcate mă uit în jurul meu și văd oameni care primesc semne în fiecare zi, dacă nu la tot pasul, și, din păcate, nu le iau în considerare.
La un moment dat am cunoscut un bărbat, care din punct de vedere profesional era realizat, avea bani; de la distanță părea că nu îi lipsește nimic, din păcate însă era divorțat, avea o fată cu care nu vorbea deloc și nu avea nici o relație personală reușită. În vara lui 2010, bărbatul a avut un accident. Era pilot, și în timpului unui curs i s-a rupt o roată de la avion. A survolat pista de aterizare câteva ore, dar a reușit totuși să aterizeze.
La momentul acela a avut parte de presă, televiziune, oameni care îl felicitau că a scăpat, dar nimeni din oamenii care ar fi trebuit să fie alături de el. M-am întrebat atunci de ce un om inteligent și realizat, are totuși atâtea greutăți și este atât de singur?
După câțiva ani, a avut loc alt incident cu avionul, incident în care acesta și-a pierdut și viața, din păcate. Și de abia atunci am realizat că primul accident a fost o avertizare pentru bărbat. Trebuia să își schimbe viața, trebuia să își recunoască greșelile, trebuia să se împace cu fiica sa. Nu a făcut-o.
Între karmă, destin și caracterul omului este o strânsă legătură. Indiferent că recunoști că există sau crezi în vieți anterioare, karma există.
Universul te lasă să îți alegi destinul, soarta, spune-i cum vrei. Deci, liberul arbitru există! Singura problemă este că indiferent că am greșit în viața asta sau în celelalte, toți trebuie să învățăm ceva și să reparăm greșelile făcute. În momentul în care nu o facem și persistăm în aceeași greșeală, Universul decide să ne mai acorde o șansă, de aceea ne ”șterge” din această viață pentru a ne întrupa în alta.
Cunoașterea nu ține decât de tine, dacă vrei să înveți și să te audo-depășești poți, dacă nu, o vei lua de la capăt.
Am început cu Briciul lui Occam pentru că este adevărat: cea mai simplă explicație este și cea corectă. Marea majoritate dintre noi nu vrem să vedem ce este în fața ochilor noștri, nu vrem să recunoaștem că am greșit, indiferent că a fost o dată sau de mai multe ori; nu vrem să vedem ”mai mult decât lungul nasului nostru”.
Explicația cea mai simplă este că : ”omul se confruntă cu decizii, alegeri în fiecare zi, dar decide să continue să facă rău, să bârfească, să se certe, să fie egoist, să se comporte inuman, să fie crud;să facă totul împotriva firii”.
Nu, nu există coincidențe! Există, în schimb semne. Există semne care îți arată dacă drumul pe care ești este cel corect sau nu.
Alexandra Dănciulescu
2 comentarii
Si daca s-ar fi impacat cu fiica sa si si-ar fi schimbat atitudinea fata de relatiile umane credeti ca al doilea accident nu s-ar fi produs? El era pilot de profesie si in aceasta meserie fiecare zbor reprezenta un risc, un risc asumat, constient. Pilotajul avioanelor creeaza dependenta. Eu sunt convins ca cele doua elemente primul accident respectiv relatiile cu fiica si terti nu au nici o legatura cu cel de-al doilea accident , care din pacate a fost fatal…
Bună ziua,
Asta pentru că nu cunoașteți circumstanțele accidentului. Nimic nu este întâmplător, nu există coincidențe.