Ronde.ro

De ce ne căsătorim şi care sunt adevăratele semnificații ale căsătoriei?

Joi, 06.aug..2015 09:51 Comunicare si relatii Lasă un răspuns 1 vizualizari

La începuturi nimeni nu a ştiut ce seamnă cu adevărat căsătoria. Oamenii vremurilor demult apuse se însoţeau unul cu celălalt din dorinţa de a procrea şi de a fi alături de cineva atunci când moartea va veni. Cu timpul bărbatul, cel care conducea destinele unei ţări, familii sau colectivităţi a considerat că este mult mai util să ai pe cineva care poate să stea la dispoziţia ta oricând şi oriunde. Revenind în actualitate la omul zilelor noastre, trebuie să spun că, aşa cum sunt ele – căsătoriile, nimeni nu mai crede cu adevărat în această instituţie înrobitoare pentru femeie şi de ce nu, chiar şi pentru un bărbat.

De ce ne casatorim si care sunt adevaratele semnificatii ale casatoriei? 2

Tinerii nu mai vor să se căsătorească

Observăm cu toţii că tinerii noştri nu mai au de gând să se căsătorească. Oare de ce? Am constatat că unele căsătorii sunt chiar imorale şi sub masca unei familii onorabile, se pot ascunde lucruri şi fapte ce ţin de anormalitate şi promiscuitate. Se pare că a te căsători este doar un act obişnuit lipsit de pudoare şi puritate, se pune prea mult accent pe aspectul corpului fizic de care se abuzează fără ruşine. Corpul nu trebuie folosit ca ceva cu care ispiteşti pe cineva, el este ceva preţios, în care sufletul se poate ancora pentru a experimenta aici pe Pământ. Căsătoria civilă a ajuns să fie un act negustoresc prin care cei implicaţi îşi unesc averile. Cei doi nu se unesc într-o lucrare serioasă, spre un ţel înalt care să aducă binecuvântare pentru ei înşişi, pentru omenire şi pentru Creaţie, ei îl iau ca pe un contract cu care se asigură reciproc din punct de vedere material. În acest caz pot să spun că femeia se angajează sau se vinde pur şi simplu bărbatului, bărbat care nu caută un camarad de aceeaşi valoare, ci o gospodină ieftină şi cuminte care să-i menţină casa confortabilă, curată, cu care să poată să-şi satisfacă liniştit poftele trupeşti, totul sub masca unei false onorabilităţi.

La ce se aşteaptă femeile când se căsătoresc?

De ce ne casatorim si care sunt adevaratele semnificatii ale casatoriei? 3Multe fete din diverse motive părăsesc casa părintească din dorinţa de a se căsători. Desigur unele din sărăcie visează la prinţul fermecat, bogat, frumos şi care să le satisfacă toate dorinţele. Altele ca să se răzbune fie pe părinţi, fie pe un alt iubit, sau pur şi simplu datorită unei atracţii fizice fac marele pas şi apoi nu se întâmplă nimic aşa cum se aşteptau ele. În ziua de azi foarte rar întâlneşti adevărata iubire sufletească care te îndeamnă să faci cel mai serios pas în viaţa asta pământească. Sunt părinţi care poartă o mare responsabilitate prin faptul că îşi împing odraslele spre căsătorie din dorinţa de a accede într-o lume mai bună din punct de vedere material, iar ceea ce nu au reuşit ei măcar fata sau băiatul lor să reuşească. Sunt părinţi care îşi doresc să nu fi avut idei strălucite cu privire la căsătorie – forţa răspunderii va cade mai devreme sau mai târziu asupra lor. Atunci când o căsătorie are la bază unitatea, armonia, iubirea, respectul este cu adevărat ceva divin şi recunoscut de cer. Ambii parteneri merg umăr la umăr, mână în mână cu bucurie, de bunăvoie unul în slujba celuilalt.

Ce semnificații are căsătoria religioasă?

De ce ne casatorim si care sunt adevaratele semnificatii ale casatoriei? 4Căsătoria religioasă este privită cu mare respect de cei ce îşi unesc destinele în faţa lui Dumnezeu iar reprezentanţii bisericilor spun că: ,,Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă!” S-au creat multe neînţelegeri în ceea ce priveşte această afirmaţie referitor la căsătorie ceea ce Dumnezeu a unit este o legătură unde condiţiile care cer o armonie deplină sunt îndeplinite, deci o legătură care s-a făcut în cer. De obicei adevăratele căsătorii sunt încheiate mai întâi în cer (suflete pereche) şi abia apoi pe pământ, însă acestea sunt destul de rare. Căsătoria încheiată în cer înseamnă a fi predestinat unul pentru celălalt înainte sau odată cu intrarea în viaţa pământească a celor doi. Predestinarea poate fi exprimată simplu prin ,,a se potrivi unul cu altul”, deci a se completa cu adevărat. Aceste căsătorii aduc binecuvântare şi o dezvoltare armonioasă partenerilor şi societăţii. S-a observat că, acolo unde există o legătură făcută în cer, acolo unde cei doi se completează într-un mod armonios, apare o a treia persoană fie pentru a crea un dezacord, fie pentru a face imposibilă o unire sau pentru a provoca o despărţire (Atenţie părinţi, rude, neamuri, vecini, prieteni!). O căsnicie sănătoasă cere multă muncă în comun şi un ţel înalt. Deci să-i lăsăm pe cei ce se iubesc cu adevărat să-şi stabilească singuri obiectivele şi scopurile cele mai înalte pentru a le traduce în materialitate!

Virgil Marcu

 Care este prețul fericirii într-o căsnicie?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!