Ronde.ro

Democrația – cea mai controversată formă de guvernare

Joi, 06.aug..2015 17:16 Teorii conspirative Lasă un răspuns 1 vizualizari

Democrația şi mass-media

Democratia-cea mai controversata forma de guvernare 2

La televizor, în ziare, pe internet, în cărţi şi în discuţiile de zi cu zi, se vorbeşte despre libertate şi democraţie cu o mare jinduială. Jinduim mai ales la democraţia americană, care nu este după părerea mea cea mai autentică. Ca să intrăm în NATO sau UE, ni s-au impus fel de fel de reguli, care mai de care mai aberante, uneori imposibil de respectat chiar de către cei care le impun. Americanii au o grijă deosebită să ne impună reguli militare şi reguli pentru protejarea naţionalităţilor conlocuitoare. Toate bune şi frumoase, dar mă întreb şi eu aşa pur şi simplu ca un muritor de rând, de ce ei, marea naţie democrată nu respectă nimic din ce cer altora? Ce le-au făcut americanii amerindienilor? Ce drepturi şi ce şcoli de stat le-au făcut şi le-au dat! Le-au luat pământurile şi i-au aruncat în rezervaţii îngrădite… fără a avea drepturi de cetăţeni americani! Dar negrilor ce le-a oferit America democrată? Condiţii umilitoare de trai în ghetouri, slujbe umile prost plătite, de servitori. Ba nici un negru nu avea voie să intre în spaţiile albilor, nici în autobuzele lor, darămite în şcoli! Oare cine a înfiinţat KU-KLUX-KLAN-ul şi în ce scop? Cine se erija în Dumnezeu pe Pământ şi teroriza toată populaţia de culoare?

Este democrația o lipsă flagrantă de corectitudine?

Democratia-cea mai controversata forma de guvernare 3Deci ei, cei care au năvălit peste indieni şi le-au furat ţinuturile fără să-i despăgubească măcar, nu le-au oferit acestora nimic, dar nici măcar nu le-au asigurat un minim de protecţie. Ba chiar i-au decimat, fără nici un drept la o judecată! Şi, dacă atunci au fost timpurile care au fost şi oamenii care au fost, de ce acum nu se retrocedează pământurile şi pădurile urmaşilor acestora, aşa cum s-a procedat la noi şi în alte state, cărora li s-a impus „democraţia”? Tinerii noştri visează la democraţia americană, fără să viseze şi la munca permanentă şi la regulile care se cer la americani. Un exemplu banal este că orice hârtie aruncată aiurea, la ei ,,te costă”! La noi aruncăm saci cu gunoaie şi nu sesizează nimeni acest ,,mic amănunt”. Oricum limba oficială rămâne limba engleză – americană şi nimeni nu se deranjează să facă şcoli pentru naţionalităţile conlocuitoare! Aceştia, îşi fac dacă doresc şcoli particulare, magazine cu specific, afaceri.

Ce măsuri ar trebui să luăm?

Democratia-cea mai controversata forma de guvernare 4Nimeni nu poate să dea lecţii atâta timp cât nu le aplică el însuşi şi nici n-ar trebui să impună reguli, pe considerente imperialiste de tip ,,noi suntem gardienii lumii, ca noi faceţi”. Imediat după ,,revoluţie” ne-am pomenit invadaţi de pornografie, droguri, generaţii rebele de tineri scump, dar prost îmbrăcaţi, o deviaţie nefirească de la normal, care nu ne aduce decât pagube şi multe dureri de cap. La americani se munceşte mult şi temeinic iar timpul pentru recreere este fără prea mare valoare. Ei au timp de făcut bani, de cheltuit bani, dar nu au timp de suflet şi spirit. Toată tehnologia care ajută omul, a fost dată de Ierarhia Luminii, pentru ca acesta să rămână cu timp liber pentru sufletul şi spiritul lui. Prins veşnic într-o muncă animalică, competitivă, omul îşi uită natura lui divină şi devine sclavul aşa ziselor lui veşnice nevoi şi năravuri.

Şi tineretul nostru oare de ce n-o observa şi munca asiduă pe care o prestează tineretul american pentru a câştiga bani şi a trăi pe picioarele lor! La ei, copiii de mari magnaţi, în vacanţă muncesc pentru a câştiga bani, nu pentru câştigul în sine, ci din respect pentru muncă. Copiii ,,magnaţilor” noştri nu se obosesc să capete respect pentru muncă fiindcă sunt ,,ocupaţi” să conducă maşini scumpe, să cutreiere baruri de lux şi să se plictisească de moarte în luxul pe care părinţii îl oferă acestora (fiindcă dacă n-au avut ei, măcar el să aibă de toate), acţionând la modul stupid la formarea tânărului vlăstar. Şi cum nivelul de conştiinţă a scăzut „democratic”, mă întreb nu fără tristeţe şi îngrijorare, unde vom ajunge?

 Cecilia David


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!