Ronde.ro

Dieta cu fructe și legume. Slăbești 7 kilograme în 7 zile

dieta cu fructe si legume
Marți, 16.ian..2018 14:57 Diete, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Fructele și legumele se numără printre cele mai indicate alimente atunci când vine vorba de o detoxifiere sănătoasă a organismului și de pierderea kilogramelor în plus. De aceea, dieta bazată pe fructe și legume este o soluție sigură și rapidă de a slăbi, dar și de a-ți îmbunătăți digestia, de a-ți regla nivelul colesterolului și de a elimina toate toxinele din corp.

Nutriționiștii spun că secretul acestui regim constă în faptul că accelerează metabolismul și favorizează, astfel, pierderea în greutate, chiar dacă se bazează mai degrabă pe ce anume mănânci, și nu pe cantitatea pe care o consumi. Iar acest lucru nu poate fi decât îmbucurător, deoarece înseamnă că dieta cu fructe și legume nu te înfometează, ci dimpotrivă, îți oferă în mod constant senzația de sațietate care să te ajute să duci cura de slăbire până la capăt.

Se recomandă ca regimul să fie ținut 7 zile, timp în care poți slăbi până la 7 kilograme!

Exemple de meniuri ale dietei cu fructe și legume

Având în vedere varietatea alimentelor pe care le poți consuma în timpul acestei diete, meniurile care dau rezultate în pierderea kilogramelor în plus sunt nenumărate și pot fi ajustate după bunul plac.

Astfel, unele persoane preferă să țină o cură bazată doar pe fructe, sau pe o combinație de un fruct și o legumă, cum sunt, de exemplu, dieta cu grapefruit și dieta cu grapefruit și morcovi.

Așadar, cea mai ideală soluție este să alegi vegetalele care îți plac cel mai mult și să te lași pe „mâna” lor.

Iată câteva exemple de meniuri care te pot ajuta:

Meniul 1

LUNI

Mic dejun: suc preparat din fructe proaspete + o salată de fructe.

Prânz: un bol mediu cu: salată de lăptucă, o roșie, spanac, un castravete, fasole fiartă – boabe și verde.

Cină: supă de conopidă, fasole verde cu usturoi și suc preparat din legume proaspete.

MARȚI

Mic dejun: suc preparat din fructe proaspete + o salată de fructe.

Prânz: salată mixtă din legume proaspete, inclusiv roșii, castraveți și avocado.

Cină: salată de orez și dovlecei, fasole fiartă, legume verzi și suc preparat din legume proaspete.

MIERCURI

Mic dejun: suc preparat din fructe proaspete + o salată de fructe.

Prânz: suc de morcovi și legume crude.

Cină: legume înăbușite și dovlecei sau cipercuțe la grătar.

JOI

Mic dejun: suc preparat din fructe proaspete + o salată de fructe.

Prânz: suc de morcovi sau de castraveți, nuci, o bucată de papaya.

Cină: ghiveci de legume, salată Caesar și suc preparat din fructe proaspete.

VINERI

Mic dejun: suc preparat din fructe proaspete + o salată de fructe.

Prânz: salată mixtă din legume proaspete, inclusiv roșii, castraveți și avocado.

Cină: o bucată de piept de pui la grătar cu legume crude.

SÂMBĂTĂ

Mic dejun: suc preparat din fructe proaspete + o salată de fructe.

Prânz: chiftele din dovlecei, morcovi și broccoli + o felie de pâine integrală.

Cină: o salată de varză crudă cu morcov ras și fasole fiartă.

DUMINICĂ

Mic dejun: o salată din următoarele fructe: căpșuni, un kiwi, o portocală și o jumătate de banană.

Prânz: salată de morcovi cu sparanghel, legume înăbușite și suc preparat din legume crude.

Cină: salată de castraveți proaspeți, morcovi cu busuioc și suc proaspăt de fructe sau legume, la alegere.

Meniul 2

LUNI

Legume crude sau înăbușite + 2 litri de apă plată.

MARȚI

Fructe proaspete + 2 litri de apă plată.

MIERCURI

Legume crude și fructe proaspete + 2 litri de apă plată.

JOI

3 banane (câte una la fiecare dintre mesele zilei) + 2 salate de roșii și castraveți (la prânz și cină).

VINERI

Iaurt slab și lapte degresat, puțină brânză de vaci și o salată de legume crude (seara).

SÂMBĂTĂ

3 salate de legume crude (la fiecare dintre mesele zilei) + 2 litri de apă plată.

DUMINICĂ

Legume crude și fructe proaspete + 2 litri de apă plată.

Meniul 3

LUNI

Doar fructe, în special pepene roșu, dar cu excepția următoarelor: struguri, banane, mango. Poți mânca în orice cantitate, și nu uita să consumi multă apă.

MARȚI

Doar legume, în orice combinație, și consumate crude, fierte sau făcute la grătar.

MIERCURI

Fructe și legume, în orice combinație și în orice cantitate, cu recomandarea de a evita cartoful.

JOI

6 banane consumate pe tot parcursul zilei. Se recomandă și consumul de lapte (până la 4 pahare). Este acceptată și combinația celor două alimente sub formă de shake.

VINERI

Supă de varză în care poți adăuga și maximum 6 roșii și puțină soia. Poți consuma, de asemenea, o bucată medie de brânză slabă, dar nu la masa de seară.

SÂMBĂTĂ

Salata de varză crudă și orice alte legume cu excepția roșiei.

DUMINICĂ

O ceașcă de orez brun cu legume înăbușite și suc preparat din fructe proaspete.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!