Ronde.ro

Exoplanetele şi semnificaţiile ascunse ale Numărului de Aur

Miercuri, 21.oct..2015 16:59 Spiritualitate si stiinta Lasă un răspuns 1 vizualizari

În ultimii ani a apărut un termen nou utilizat de către mediile cercetătorilor – exoplanetele.

Ce sunt exoplanetele?

Exoplanetele si semnificatiile Numarului de Aur 2

Exoplanetele reprezintă corpurile cereşti similare Pământului, care deja au fost descoperite până acum într-un număr de 350. Termenul de exoplanetă se referă la planetele extrasolare, adică acelea ce pot fi descoperite mult în afara sistemului nostru solar. Astrofizicienii au stabilit conform datelor primite de la telescoapele spaţiale că exoplanete pot fi chiar şi cu miile în zona aceasta a Căii Lactee, important este ca majoritatea dintre ele să aibă condiţii de viaţă asemănătoare Pământului. Pentru aceasta a fost stabilită denumirea de „Goldilocks Zone” – adică „Zona de Aur”. Un asemenea concept a plecat de la ideea că orice planetă asemănătoare Pământului, ce ar putea găzdui chiar viaţă inteligentă şi raţională, ar trebui să fie plasată, în respectivul sistem stelar, la o distanţă relativ identică cu cea a planetei noastre faţă de Soare. Desigur că din acest punct de vedere este necesar să ne gândim de exemplu că în cazul unei stele cu o mărime mai mare decât Soarele, planeta respectivă dacă s-ar afla la doar 149 de milioane de kilometri cu siguranţă pe suprafaţa ei nu ar putea exista forme de viaţă datorită căldurii prea mari, probabil cel puţin vreo 150 de grade Celsius.

Ce este Numărul de Aur?

Dacă Pământul ar fi etalonul pentru stabilirea condiţiilor de existenţă a vieţii, aşa cum o ştim aici pe planetă, atunci ar trebui să fie luată în considerare distanţa faţă de Soare. Cele 149 de milioane de kilometri constituie etalonul pentru descoperirea acelor planete din afara sistemului solar asemănătoare Pământului cel puţin în proporţie de 80%. Pentru a vedea de ce etalonul acesta este cu adevărat valabil şi important, este necesar să ne referim la ceea ce este cunoscut sub denumirea de „Numărul de Aur” sau „şirul lui Fibonacci”, respectiv această unitate de măsură existentă în tot Universul, chiar şi în formele de viaţă, şi care stabileşte totul, de la o simplă sămânţă până la galaxii. Ca să dovedim practic faptul că „Numărul de Aur” acţionează peste tot în Univers, să facem o scurtă prezentare a acelor distanţe reale la care ar fi trebuit să se afle planetele sistemului nostru solar faţă de Soare. Mercur este poziţionat la distanţa medie de 57.850.000 de kilometri faţă de astrul solar. Dacă înmulţim acest număr cu 1,618 care reprezintă valoarea „Numărului de Aur” vom obţine 93.601.300 kilometri, iar dacă şi pe acesta îl înmulţim cu 1,618 obţinem valoarea de 151.446.903 kilometri. Mai departe înmulţind 151.446.903 cu 1,618 rezultă 254.041.089 kilometri.

Ce fenomen a provocat distanţa mică dintre planete?

Exoplanetele si semnificatiile Numarului de Aur 3Acum să ne oprim puţin şi să facem câteva scurte comparaţii. Venus se află la o distanţă medie faţă de Soare de 108.000.000 de kilometri, iar valoarea pe care noi am obţinut-o este de 93.601.300, deci o diferenţă de aproximativ 14 milioane de kilometri, ceea ce în spaţiul cosmic nu e o distanţă prea mare. Apoi Pământul se află la 149 de milioane de kilometri, faţă de cele 151 de milioane obţinute pe baza „Numărului de Aur”, iar în privinţa lui Marte distanţa medie faţă de Soare este de 227.000.000 de kilometri, în timp ce calculul pe baza lui 1,618 ne-a dat distanţa de 254.041.089 kilometri. Deci vedeţi că distanţele prin comparaţie sunt foarte apropiate unele de altele şi din acest punct de vedere, putem considera că datorită anumitor fenomene ce au avut loc în interiorul sistemului solar – ciocnirea unor meteoriţi de planetele mici, atracţiile reciproce între câmpurile magnetice ale planetelor mici atunci când s-au aflat la cea mai mică distanţă unele faţă de celelalte şi altele care or mai fi fost – le-au deplasat puţin de pe orbitele lor pe care se aflau la începuturi. În cazul planetelor mari cum sunt Jupiter, Saturn şi celelalte, puteţi face singuri calculele dar înmulţind cu dublul lui 1,618 şi veţi găsi distanţele de la începuturi şi pentru planetele mari.

Care sunt semnificaţiile ascunse ale Numărului de Aur?

Acum, ca să înţelegem că „Numărul de Aur” este foarte important este necesar să considerăm faptul că în funcţie de mărimea stelei respective – dacă e mai mare decât Soarele – distanţa planetei faţă de ea ar trebui să fie cel puţin dublă, adică 1,618 înmulţit cu 2. Asta pentru că pe suprafaţa planetei să poată fi posibilă viaţa sub forma fiinţelor vii şi inteligente. Din acest punct de vedere zona din spaţiu, unde ar putea fi situată planeta, trebuie să fie minim la 1,618 x 2 şi maxim 1,618 x 3, adică o zonă în care viaţa să poată fi susţinută de către lumina şi căldura stelei – la distanţa minimă, şi să nu fie pusă în pericol datorită lipsei căldurii potrivite şi luminii prea scăzute – la distanţa maximă. Pentru că nu putem să luăm în calcul doar distanţa fixă a Pământului faţă de Soare tocmai datorită faptului că alte stele sunt mai mari decât Soarele nostru. Şi mai ales datorită faptului că pot exista planete ceva mai mari ca Pământul, la o distanţă suficientă faţă de steaua acelui sistem, şi care să se afle la 1,618 x 2 în loc de distanţa normală aşa cum o iau în calcul astrofizicienii în cazul Pământului.

Este normal ca bazându-ne pe „Numărul de Aur” să considerăm că în vremurile de demult Pământul se afla ceva mai departe de Soare, aşa explicându-se trecutele ere glaciare, dar este posibil ca planeta noastră să fi fost şi mai apropiată de Soare decât este acum, acest aspect fiind foarte favorabil pentru vegetaţia luxuriantă uriaşă şi animalele mari care au existat în urmă cu zeci şi sute de milioane de ani – dinozaurii. Dar se pare că cineva a mutat practic Pământul pe această orbită de acum, pentru a face loc unui experiment grandios, Homo Sapiens, care are întreaga structură alcătuită… ciudat, nu-i aşa?… tot în baza „Numărului de Aur”, aşa cum Da Vinci a lăsat desenat într-unul din pergamentele sale…

Meer Lyn


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!