Lumina solară are un efect extrem de benefic asupra stării noastre de bine

Dacă ne privim pe dinafară fiecare dintre noi are o alcătuire oarecum simplistă. Întregul corp uman este acoperit, mai bine zis învelit în acest înveliş pe care noi îl numim piele.
Studiile moderne efectuate în domeniul medicinei au ajuns la concluzia pe care Ştiinţa Iniţiatică o cunoştea de zeci de mii de ani, şi anume aceea că pielea reprezintă realitatea prelungită în afară a creierului nostru. Fiind bogat vascularizată şi plină de miliarde de terminaţii nervoase, pielea umană constituie un organ de perceptie extraordinar, care permanent transmite către creier informaţii. Chiar şi când dormim pielea este activă, de exemplu dacă ne este cald sau frig, pielea ne trezeşte pentru a nu ne mai fi cald sau rece. Atât de sensibilă este pielea încât ea simte chiar şi un fir de păr care a căzut şi care stă lipit de ea în altă poziţie decât cea normal aşa cum stau firele de păr pe piele.
Prin piele putem acumula energia solară atât de necesară activităţii noastre neuronale
Dar aici ne ocupăm de neuroni, despre piele şi funcţiile ei magice vom comenta cu altă ocazie. Pielea capului care conţine şi podoaba capilară este cea mai importantă deoarece, prin expunerea ei faţă de lumina şi căldura solară, absoarbe aceste energii şi le transmite către creier.
Ştiinţa modernă încă nu a descoperit ceea ce Ştiinţa Iniţiatică deţine ca şi cunoaştere în acest sens. Sistemul nervos şi implicit neuronii din care este format funcţionează, în sensul sănătăţii sale, cu energie fotonică şi tahionică. Altfel spus lumina solară este o sursă de alimentare pentru buna funcţionare a sistemului neuronal al omului. Dacă nu primim prin intermediul fotonilor suficientă energie de acest tip, care automat interacţionează cu receptorii pielii, atunci putem avea perioade în care ne simţim lipsiţi de vitalitate, de energie mentală sau chiar putem resimţi o accentuată oboseală cerebrală. Chiar dacă noi nu vedem, fotonii şi tahionii interacţionează direct cu pielea. În privintă tahionilor care sunt doar particule de energie aceştia ajung până la învelişul eteric al neuronilor încărcându-l pozitiv, şi astfel dacă vom conştientiza un asemenea proces, care oricum are loc permanent, avem posibilitatea de a ne păstra un sistem neuronal eficient, capabil să facă faţă stresului zilnic. În altă ordine de idei, neuronii emit la rândul lor energie de tip fotonic, deoarece ei se comportă şi ca receptori, odată ce sistemul neuronal este încărcat suficient.
Lipsa luminii solare are efecte negative asupra stării noastre de spirit
Aici este necesar să vedem îmbinarea părţii fizice a sistemului nostru nervos cu partea sa subtilă energetică. Dacă suntem stresaţi prea mult, agitaţi sau nervoşi, şi nu cunoaştem nicio tehnică spirituală cum ar fi meditaţia, atunci întregul sistem neuronal rămâne încărcat cu o energie reziduală provenită din starea noastră interioară. Şi astfel nu poate funcţiona eficient. De câte ori fiecare dintre noi i-a auzit pe alţii spunând: “ Mi s-a blocat mintea” sau “ Nu mai pot să gândesc, e prea mult…” şi aşa mai departe?!
Acestea reprezintă exact stările şi blocajele de care vorbeam mai înainte. Medicina modernă recomandă băile de soare moderate, în care corpul şi sistemul nervos se încarcă suficient cu energia solară încât individul să-şi poată reface rezervele.
Se pot reproduce neuronii cu ajutorul luminii solare?
Însă mai există un aspect şi mai subtil al interacţiunii dintre neuroni şi energia solară.Gradul de inteligenţă al unui om constă în numărul crescut de conexiuni dintre neuroni, acest grad mergând până la ceea ce noi cunoaştem sub denumireea de geniu. Altfel spus cu cât există un număr mai mare de conexiuni între neuroni, cu atât nivelul de inteligenţă creşte. Deşi în anii ’80 medicina susţinea ideea că neuronii nu se pot reproduce ca celelalte celule din corpul nostru, totuşi cercetările amănunţite din ultimii ani au constatat că şi neuronii se reproduc, însă cu o viteză mai mică decât restul celulelor.
Explicaţia unei viteze mai mici constă în faptul că sistemul nostru nervos nu primeşte suficientă energie solară, noi desfăşurându-ne activitatea zilnică în clădiri, deci nu beneficiem direct de acţiunea luminii solare pentru ca neuronii să se poată reproduce aşa cum ar trebui. Ba mai punem pe cap şepci (vara), fesuri sau căciuli, chiar şi când suntem expuşi direct la lumina solară, şi iaraşi nu beneficiem suficient de energia Soarelui. Energia radiantă din fotoni şi mai ales din tahioni odată ce interacţionează cu neuronii îi revitalizează, crescând capacitatea şi viteza lor de regenerare, şi aici introduc o idee care în Ştiinţa Iniţiatică este o realitate. Tahionii pot încărca neuronii cu suficientă energie luminoasă încât sistemul nervos devine mult mai performant, iar acel 12% – 15% potenţial celebral pe care noi îl folosim va creşte substantial, mergând către accesarea capacităţilor paranormale, spirituale ce ajută la descoperirea Adevărului despre Creaţie, Univers şi Viaţă.
Energia solară fotonică şi tahionică este esenţială pentru sistemul nostru nervos
Aşadar, dacă simţim un disconfort puternic la nivel neuronal şi cerebral, acest aspect poate însemna că este timpul să ne îndreptăm mai mult atenţia către stările meditative spirituale, pentru a da posibilitatea sistemului neuronal să ţină pasul cu asemenea emisii de energii solare. În caz contrar neuronii nu ar mai face faţă şi acţiunea lor ar genera o situaţia inversă, de confuzie şi agitaţie extremă.
Radu Ran