Ronde.ro

Oare ştim să apreciem bogăţiile şi valoarea ţării noastre ?

Marți, 11.aug..2015 10:33 Locuri si oameni din Romania Lasă un răspuns 1 vizualizari

Oare stim sa apreciem bogatiile si valoarea tarii noastre ? 2

Dacă ar fi să enumăr toate bogăţiile de care dispunem noi ca popor, cred că aș putea umple foarte multe pagini dar cu toate astea, iată că nu ştim cum să punem în valoare şi să ne bucurăm de aceste bogăţii. Ar trebui să fim mândri că suntem români şi totuşi nu suntem. De ce? Au existat, există şi vor exista oameni care denigrează adevăratele valori şi care promovează nesimţirea, indiferenţa şi alte astfel de „calităţi”. Aceste persoane ne fac ţara de râs, persoane care nu ştiu sau nu vor să se bucure de frumuseţea munţilor noştri, de peisajele mirifice din Delta Dunării, de mănăstirile deosebite din Moldova etc, dar care se bucură când se duc la diferite „atracţii turistice” pline de poluare, zgomot şi alte mizerii sau când se duc şi stau închişi vreme de multe zile într-o cameră la un hotel de „N” stele.

Pe această planetă sunt ţări care îşi doresc să aibă măcar un sfert din bogăţiile pe care noi le avem, iar noi că le avem le ignorăm complet. De fapt nu le ignorăm, facem ceva şi mai rău, le distrugem. Oare de ce nu putem să înţelegem cât suntem de privilegiaţi şi câte bogăţii deţinem? Un alt motiv de mândrie sunt tradiţiile româneşti. În România există o varietate foarte mare de tradiţii, fie ele în domeniul culinar, fie din punct de vedere al portului popular, fie în alte domenii. Fiecare regiune din această ţară este deosebită şi diferită de celelalte, are un trecut aparte şi îşi spune povestea prin frumuseţile pe care le are, prin portul specific, prin oamenii care locuiesc acolo, prin nenumăratele reţete culinare şi multe altele. Foarte mulţi oameni recunosc şi apreciază zona Maramureşului pentru felul în care sunt construite casele şi pentru ospitalitatea oamenilor, zona Moldovei unde sunt, după spusele multora, cele mai frumoase mănăstiri din Europa, zona Dobrogei care este o punte de legătură între trecut şi prezent, deoarece formele de relief încă mai au multe mistere ascunse şi toate celelalte zone. Şi ceea ce este cel mai impresionant este faptul că toate aceste regiuni, deşi sunt diferite din multe puncte de vedere, se îmbină în cel mai frumos şi mai armonios mod cu putinţă.

Ca să nu mai vorbesc de alte minuni ale acestei ţări, cum sunt: nenumăratele peşteri, vulcanii noroioşi, Sfinxul, Babele şi multe multe altele. Locuri pe care le vom prezenta cu ocazia altor articole. Ar trebui să începem să înţelegem şi să protejăm aceste minunăţii şi bogăţii ale ţării în care trăim, aceste tradiţii frumoase şi vechi de sute de ani, deoarece dacă se vor pierde de tot nimeni şi nimic nu le va mai putea aduce înapoi. Câte ţări se pot mândri cu aşa ceva???

Florin Pețu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!