Ronde.ro

Solstiţiul de vară – 4 tradiţii şi obiceiuri pe care nu le ştiai des...

Marți, 21.iun..2016 12:45 Spiritualitate si stiinta Lasă un răspuns 1 vizualizari

Anotimpul torid începe oficial, astăzi 21 iunie marcat de solstiţiul de vară, însă nu mulţi dintre noi resimţim acest început cu adevărat. Astăzi Soarele va lumina pe cer timp de 15 ore şi 32 minute, iar noaptea va avea doar 8 ore şi 28 de minute. Polul Nord al Pământul se află acum la o rotire maximă către Soare, iar astfel astrul de foc atinge punctul său culminant pe Cer, luminându-ne planeta mamă mai mult decât oricând în timpul acestui an. Cei aflaţi în emisfera nordică vor avea parte de cea mai lungă zi şi cea mai scurtă noapte, precum spuneam, însă pentru cei din emisfera nordică acum are loc  solstiţiul de iarnă şi prin urmare vor experimenta cea mai scurtă zi şi implicit cea mai lungă noapte din an. Ce este mai interesant la acest solstiţiu este faptul că el se află între două fenomene astrale la fel de importante din punct de vedere energetic – Luna Plină din Săgetător, în noaptea de 20 iunie şi intrarea Soarelui în Rac în data de 22 iunie.

Vedem cum la nivel spiritual există anumite semnale care ne dau de înţeles că intrăm într-o nouă etapă, dar vieţile noastre pe care le ducem într-un ritm frenetic, cu un program supraîncărcat nu ne permite de multe ori să fim atenţi, să conştientizăm şi să ne încărcăm bateriile o dată cu schimbările prin care trece natura în jurul nostru.

Din fericire, există încă anumite popoare şi triburi care sărbătoresc acest tip de fenomene naturale şi marchează începutul verii, asigurând naturii energia pozitivă de care aceasta are nevoie din partea noastră.

4 tradiţii şi obiceiuri ale solstiţiului de vară

  • Solstiţiul de anul acesta coincide cu Luna Plină din Săgetător care a fost denumită de triburile nord-americane “Luna- căpşună” sau “Luna trandafirie”. Aceştia au un ritual de trecere din anotimpul primăverii la cel de vară în noaptea de 20 înspre 21 iunie în care marchează acest moment important prin dansuri, ospăţuri şi alte activităţi care au în centru Luna care îşi atinge acum apogeul.Solstitiul de vara - 4 traditii si obiceiuri pe care nu le stiai despre acest fenomen 2
  • În alte colţuri ale lumii, precum la Stonehenge în Anglia acest moment este sărbătorit timp de 3 zile şi 2 nopţi în cadrul unui festival la care se adună numeroase popoare nordice pentru a fi părtaşi la răsăritul şi apusul soarelui în prezenţa monumenului neolitic din comitatul Wiltshire.
  • În Scandinavia solstiţiul mai este denumit şi Midsummer (n. trad. mijlocul verii) şi locuitorii acestei ţări îl celebrează prin dansuri în faţa focului şi ospăţuri la care se consumă cantităţi mari de herring şi vodcă. De asemenea, scandinavii au tot felul de cântece prin care invocă spiritul verii şi belşugul aceteia. Mai mult decât atât, la miezul nopţii aceştia obişnuiesc să organizeze un maraton în oraş, la care cei înscrişi vor îndrăzni să alerge goi.
  • În emisfera sudică, mai exact în Australia cetăţenii sunt şi mai curajoşi şi se pare că în ziua în care celebrează solstiţiul din iunie atunci când la ei este marcată venirea iernii de fapt, aceştia fac o baie fără haine de asemenea, în râul îngheţat Derwent.

Vedem astfel cum acest moment din an poate fi marca prin diverse activităţi şi traditiţii pe care oamenii le păstrează încă de la începutul timpurilor şi care ne ajută să menţinem un echilibru armonios al planetei dar mai ales un echilibru interior la care putem face apel de fiecare dată atunci când vrem să ne eliberăm din cotidian.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te prin email!

Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!