Suntem credincioşi cu adevărat?

Aspecte ale credinței în Dumnezeu
Cu toții suntem credincioși indiferent de cultul sau religia din care facem parte, dar cât de adevărată este credința noastră? Să vedem.
- Primul aspect pe care l-am putea descoperi la o atentă și minuțioasă analiză este: credincioșii nu știu ce este aceea credință și nici cum o pot utiliza pentru binele lor și al semenilor. Atunci când crezi cu adevărat în Dumnezeu, îți dai seama că EL ne-a dat toate mijloacele necesare pentru a ne rezolva problemele materiale, afective, intelectuale. Stând în genunchi pentru a ruga și implora Divinitatea să ne asculte, nu ne va rezolva problemele cotidiene, ba din contră, le accentuează pentru că efectiv nu facem altceva decât să ne plângem de milă și să ne vedem ca pe niște victime ale societății. Credeți că Dumnezeu are ceva de câștigat din credința noastră, din faptul că ne tăvălim pe jos în biserică în speranța obținerii unui câștig? Eu personal nu cred așa ceva. Dumnezeu este bogat, tot ceea ce există, cer și pământ, oameni, îi aparțin. Ca atare, noi copiii Celui Prea Înalt suntem bogați! EL nu a creat Cosmosul doar pentru sine, ci pentru toți copiii săi, pentru a-l explora și învăța.
- Al doilea aspect. Noi oamenii ne dorim cu adevărat binele? Nu cred. Dacă l-am fi dorit cu adevărat, l-am fi realizat mai demult! Câte tragedii, războaie, lupte și conflicte în numele acestui bine au fost declanșate de-a lungul mileniilor? Multe, și toate au avut la bază mici jigniri și nedreptăți mărunte ce nu au putut fi ținute în frâu, și astfel au declanșat confruntări fără de sfârșit! Am învățat noi oamenii ceva din toate aceste conflicte? Se pare că nu. Întotdeauna au fost speculate mizeria umană și suferința pentru a obține profit din toate aceste necazuri! Uitați-vă în jur la mai toate războaiele ce se mai poartă încă! Se vând arme ambelor tabere aflate în conflict, și iarăși spun: ne dorim noi cu adevărat binele?
- Al treilea aspect. Inteligența Cosmică atunci când a creat totul, nu a dat binelui și răului puteri egale. Binele există în absența răului și răul există în absența binelui! Răul poate că a câștigat o bătălie, dar nu un război! Întotdeauna binele triumfă, de aceea este înțelept să păstrăm nealterat în noi credința în Bine, indiferent de ceea ce se petrece în lume! Dacă nu vom păstra în noi credința în bine, înseamnă că nu credem în binele care există în fiecare din noi! Și atunci… ce fel de Creator mai este și ăsta care permite răului să prospere?!
Ce este adevărata credință?
Dacă există ceva pe lumea asta de care să fim convinși, acela este de-a crede în binele suprem care învinge întotdeauna răul! Dumnezeu ne-a înzestrat cu puteri creatoare și liber arbitru, de aceea ne lasă să acționăm și să facem ce dorim. EL este răbdător și știe că într-o zi vom fi obligați să revenim pe drumul cel bun! Acest rău pe care noi îl percepem reprezintă un avertisment dat nouă, tuturor, de Inteligența Infinită. Să nu uităm că în spatele unei greutăți, unei suferințe, există o înțelepciune divină care ne cere să descoperim care sunt scopurile și legile Creației! Dacă am fi suficient de conștienți, ne-am da seama că „acest rău” reprezintă un bine mai înalt. El este chemat la ordin de Inteligența Divină. Acest bine și rău pe care îl percepem este în funcție de gradul de evoluție pe care l-am atins. Maeștrii văd „în acest rău” o unealtă prin care omenirea va fi condusă spre iluminare! Adevărata credință constă în capacitatea noastră de a rămâne fermi convinși în puterea binelui, aflați fiind în mijlocul tulburărilor și conflictelor de toate felurile. Adevărații creatori, indiferent de domeniul în care au activat, au fost și sunt cei ce reușesc să treacă prin toate experiențele și suferințele de-a lungul vieții lor.
Virgil Marcu