Terapia cu cai poate vindeca depresia, bolile inimii,chiar și cancerul

Terapia asistată cu animale îmbunătățește problemele mentale, fizice, sociale și emoționale, pe care le putem avea. În funcție de nevoile pacientului, se pot folosi diferite animale: cai, câini, delfini, lame, iepuri, pisici.
Acest tip de terapie deja este utilizat în diferite instituții, cum ar fi: spitale, închisori, azile de bătrâni, internate pentru adolescenți sau instituții pentru probleme mentale. Această formă de tratament poate avea loc individual sau în grupuri, și este făcută de un terapeut calificat, cu o expertiză specializată în acest domeniu.
Știu că te gândești că doar îți petreci timpul cu animalul și gata. Această terapie este mult mai mult de atât. Implică anumite țeluri terapeutice, strategii. Experiența terapeutică poate include să te plimbi cu animalul, să îl piepteni, să îl mângâi, să ai grijă de el.
Terapia cu animale reprezintă interacțiunea dintre un om și un anial specific antrenat pentru așa ceva. Această terapie este cunoscută încă din secolul 18, în Anglia, unde se încuraja asocierea animalelor cu persoanele instabile emoțional. Animalele se dovedeau a fi o terapie pozitivă pentru indivizi, ajutându-i să le ridice moralul și să le creeze sentimentul de siguranță și bunăstare.
De-a lungul timpului, terapia a evoluat. Animalele sunt alese în funcție de nevoile specifice ale fiecărui individ, fie ele emoționale , fizice sau mentale.
Terapia cu cai
Abilitatea cailor de a stabili o conexiune emoțională cu oamenii, îi ajută pe aceștia din urmă să fie mai optimiști în cele mai dificile momente ale vieții lor. Se știe că aceste animale răspund într-un mod neobișnuit la nevoile pacienților: de la a imita emoțiile sau a sincroniza emoțiile până la a-și regla bătăile inimii cu cele ale pacientului.
Prezența unui cal are un efect de spiritual și holistic asupra vieții pacientului, astfel că nu trebuie neapărat să călărești poți să stai pur și simplu alături de aceste animale superbe, și te vei simți mult mai bine.
După ce trec prin tratamente cu hormoni, imunoterapie, radiații și chimioterapie, pacienții bolnavi de cancer trec prin momente extrem de grele. Aceștia nu mai au chef de viață, nu vor să mai socializeze, să facă diferite activități fizice. Astfel bunăstarea spirituală și psihologică are de suferit, iar pacienții nu pot face față rutinei cotidiene.
În momentul în care bolnavii au de-a face cu caii, intervin sentimentele de încredere în propria persoană și apare o nouă perspectivă asupra vieții. Având contact frecvent cu caii, pacienții încep să prindă încredere și curaj, și devin mai sociabili.
Beneficiile terapiei asistate cu animale
- Îmbunătățirea deficiențelor motorii
- Îmbunătățirea echilibrului
- Îmbunătățirea atenției și concentrării
- Îmbunătățirea încrederii în sine și a abilității de a avea grijă de propria persoană
- Reduce anxietatea, tristețea și izolarea
- Reduce presiunea arterială, depresia și riscul de atac cerebral sau infarct
- Dezvoltă sentimentul de încredere, empatie și muncă în echipă
- Îmbunătățește auto-controlul
- Reduce nevoia de medicamente
- Îmbunătățește abilitățile de socializare.
Pentru că are rezultate pozitive cu copiii,adolescenții și adulții această terapie este benefică pentru pacienții care nu au rezultate la tratamentele medicamentoase, au dificultăți în a-și exprima emoțiile.
Terapia asistată cu animale ajută în următoarele condiții:
- Autism
- Dependență
- Cancer
- Boli de inimă
- Boli de dezvoltare
- Condiții psihice ( schizofrenia)
- Condiții emoționale și de comportament
- Dureri cronice.
Susă: http://gostica.com/spiritual-lifestile/pet-therapy-can-help-cure-anxiety-stress-even-cancer/