Ronde.ro

Top 3 cele mai eficiente măști de păr pe care le poți prepara acasă

cele mai bune masti de par
Miercuri, 02.mai.2018 18:04 Frumusete, Sanatate Lasă un răspuns 1 vizualizari

Părul deteriorat are nevoie de o îngrijire specială încă de la primele semne de degradare. În caz contrar, s-ar putea ajunge la situația în care scurtarea lui să fie singura soluție rămasă.
Cu puțină atenție, însă, această situație poate fi evitată, iar părul își poate recăpăta vitalitatea de altădată.

Care sunt principalele semne ale deteriorării părului:

• nu mai stă aranjat în niciun fel;
• e lipsit de strălucire;
• și-a pierdut vitalitatea, devenind tern;
• firele se despică și se rup foarte ușor;
• părul cade mai mult ca de obicei.
Din păcate, toate aceste „simptome” indică faptul că podoaba capilară suferă o deteriorare destul de serioasă, ceea ce înseamnă că se impune luarea unor măsuri urgente care să revitalizeze firul de păr de la rădăcină până la vârf.
Vestea bună, însă, este că nu-i obligatoriu ca acest proces să fie neapărat unul costisitor, cu tratamente profesionale realizate în salon. Ba dimpotrivă, te poți bucura de un păr regenerat, care să aibă din nou strălucirea de odinioară, și cu ajutorul unor măști preparate în casă, economisind, astfel, o grămadă de bani.
Există o mulțime de astfel de măști pentru păr care s-au dovedit eficiente în încercarea de a-l revitaliza, așadar ai de unde alege!

Iată 3 dintre cele mai populare măști de păr făcute în casă:

1. Masca de păr cu ou
2. Masca de păr cu argilă
3. Masca de păr cu miere
Cum se prepară aceste măști de păr?

Masca de păr cu ou

Masca de păr cu ou este unul dintre cele mai bune tratamente home-made pentru părul deteriorat. Foarte multe femei folosesc o astfel de mască pentru a-și păstra părul frumos și sănătos fără să-l tundă, astfel că eficacitatea sa este dovedită.
Mai mult decât atât, unul dintre marile avantaje ale acestui tratament este că necesită ingrediente pe care oricine le are în frigider, și anume – evident – câteva ouă.
Din punct de vedere al cheltuielilor, o astfel de îngrijire acordată părului tău aproape că nu te costă mai nimic, pentru că în afară de ouă nu mai este nevoie de nimic altceva. Numărul acestora, însă, trebuie stabilit în raport cu lungimea părului (2-3 sau oricâte ouă sunt necesare pentru ca masca să poată acoperi firul capilar de la rădăcină până la vârf).

Beneficii pe care oul le oferă în tratamentele cosmetice

Ei bine, oul (mai precis, albușul acestuia) este produsul de origine animală cu cea mai mare concentrație de proteine, ceea ce înseamnă că reprezintă o sursă foarte bună de vitalitate pentru păr. Nici gălbenușul nu este mai prejos, fiind foarte hrănitor și plin de nutrienți esențiali.
Masca de păr cu ou se prepară fie din albuș și gălbenuș, fie doar din gălbenuș – pentru părul uscat, în timp ce, pentru părul care se îngrașă foarte ușor, se folosesc doar albușurile.
Ouăle se bat bine, compoziția rezultată se aplică pe toată lungimea părului și se lasă să acționeze timp de 10 minute, după care se clătește bine. Tratamentul se repetă de două ori pe lună.

Masca de păr cu argilă

Masca de păr cu argilă necesită, în mod evident, ingredientul principal, adică pudra de argilă, și puțin ceai de mușețel ori ceai verde.
Argila – unul dintre ingredientele-minune din domeniul înfrumusețării – va acționa intens asupra părului deteriorat, reparând structura firelor capilare și redându-i, podoabei tale capilare, strălucirea dorită.
cum te ajuta argila sa-ti regenrezi parul

Ce tipuri de argilă există?

Părul degradat se confruntă cu o mulțime de probleme, iar acestea diferă de la persoană la persoană. Așadar, asigură-te ca tipul de argilă pe care îl alegi este potrivit tipului tău de păr și nevoilor lui:

  • Argila verde are eficacitate în tratamentele și măștile pentru păr gras, echilibrând producerea de sebum. De asemenea, aceasta combate și mătreața.
  • Argila neagră sau gri este ideală în lupta împotriva căderii părului, având, de asemenea, și rolul de a favoriza creșterea lui.
  • Argila albă, cunoscută ca fiind cea mai delicată dintre toate tipurile de argilă, este indicată pentru orice tip de păr și folosită cu succes în toate tratamentele împotriva deteriorării podoabei capilare.
  • Masca de păr cu argilă și ceai se prepară prin amestecarea celor două ingrediente până la obținerea unei paste omogene care se aplică pe păr înainte de spălare și se lasă să acționeze 15 minute,
    Ulterior, părul se clătește și apoi se spală normal. Tratamentul se repetă o dată la două săptămâni.

    Masca de păr cu miere

    Mierea este, de asemenea, unul dintre ingredientele naturale care pot face minuni pentru păr, acționând asupra lui pe toate planurile. Astfel, în urma unui tratament cu miere, părul rămâne regenerat, moale și ușor de pieptănat.
    Ce vitamine conține mierea:
    • vitaminele A, C și D;
    • vitaminele din complexul B;
    • acizi organici;
    • substanțe minerale precum potasiu, magneziu, fosfor, clor, calciu și sodiu.
    Această mască de păr se prepară amestecând o ceașcă de miere cu 1-2 linguri de ulei de măsline, apoi se aplică pe părul umed şi se lasă să acţioneze timp de 15 minute. Tratamentul se repetă lunar.

    Sursa foto 1: extrawellness.net
    Sursa foto 2: thecuriouscoconut.com


    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Aboneaza-te prin email!

    Aboneaza-te si vei primi direct pe email cele mai noi articole!